coca (erythroxylum coca)

Μονότυπο ασθενή φυσικού προτύπου®, Πνευματικά δικαιώματα © 2016 (). Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Η εμπορική διανομή απαγορεύεται. Αυτή η μονογραφία προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ειδική ιατρική συμβουλή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις θεραπείες ή / και τις συνθήκες υγείας.

Το εργοστάσιο κόκας (Erythroxylum coca), ή “κόκα”, είναι εγγενές στην περιοχή των Άνδεων στη δυτική Νότια Αμερική. Τα φύλλα της κόκας έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από ιθαγενείς φυλές της Νότιας Αμερικής για χιλιάδες χρόνια. Έχει προταθεί ότι η χρήση του φυτού κόκας προοριζόταν αρχικά για ιερείς και δικαιώματα στην αρχαία Νότια Αμερική και χρησιμοποιήθηκε για θρησκευτικούς σκοπούς.

Παραδοσιακά, τα φυτικά προϊόντα της κόκας έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του πόνου, τη μείωση της πείνας και για τις διεγερτικές επιδράσεις τους. Η κοκαΐνη, μια ένωση που λαμβάνεται από το φυτό της κόκας, είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό διεγερτικό.

Κλειδί για τους βαθμούς

Υψοφοβία

Στα τέλη του 19ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε η χρήση κοκαΐνης για την τοπική αναισθησία. Η κοκαΐνη βρήκε το δρόμο της σε πολλά διαφορετικά προϊόντα, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα, ιατρική και δημοφιλή ποτά σόδας (συμπεριλαμβανομένης της αρχικής Coca-Cola®). Στη σύγχρονη εποχή, η χρήση κοκαΐνης στην αναισθησία είναι περιορισμένη, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων της κοκαΐνης και του κινδύνου εθισμού και θανάτου.

Τα φύλλα κόκας έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της εξάρτησης από την κοκαΐνη. Τα φύλλα της κόκας έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για ανοχή στην άσκηση και για υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα). Η παράνομη χρήση κοκαΐνης είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αντικοινωνική συμπεριφορά και τη γενική υγεία. Απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

Οι παρακάτω δόσεις βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες, δημοσιεύσεις, παραδοσιακή χρήση ή γνώμη εμπειρογνωμόνων. Πολλά βότανα και συμπληρώματα δεν έχουν ελεγχθεί διεξοδικά και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν μπορούν να αποδειχθούν. Τα εμπορικά σήματα μπορούν να γίνουν με διαφορετικό τρόπο, με μεταβλητά συστατικά, ακόμη και μέσα στο ίδιο εμπορικό σήμα. Οι παρακάτω δόσεις μπορεί να μην ισχύουν για όλα τα προϊόντα. Πρέπει να διαβάσετε τις ετικέτες προϊόντων και να συζητήσετε τις δόσεις με έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν αρχίσετε τη θεραπεία.

Το πόσιμο τσάι της κόκας είναι μια κοινή πρακτική σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι τσάντες τσαγιού της Coca συνήθως περιέχουν περίπου ένα γραμμάριο φύλλων.

Για την εξάρτηση από την κοκαΐνη, χρησιμοποιήθηκε 100-200 γραμμάρια φύλλου κόκας ανά εβδομάδα για περίπου 27 μήνες.

Αναισθητικό

Για την άσκηση, έχουν μασηθεί 15-16 γραμμάρια φύλλων κόκας (που παρέχουν 0,4% -0,7% κοκαΐνη) για μία ώρα, απεριόριστες “ή” συνηθισμένες “ποσότητες φύλλων κόκας για ζυμομύκητες και 4,5 γραμμάρια μη μασήρων έχουν μασήσει για ένα ώρα.

Η εξάρτηση από την κοκαΐνη

Για την υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα), μια άγνωστη ποσότητα φύλλων κόκας έχει μασήσει για τριάντα λεπτά.

Εκτέλεση άσκησης

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη ασφαλής ή αποτελεσματική δόση για την κόκα στα παιδιά.

Υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα)

Χρήσεις που βασίζονται στην παράδοση ή τη θεωρία

Αυτές οι χρήσεις έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους ή ζώα. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν αποδειχθεί πάντα. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις είναι δυνητικά σοβαρές και πρέπει να αξιολογούνται από έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Σκεπτικό βαθμολόγησης

Οι παρακάτω χρήσεις βασίζονται στην παράδοση ή τις επιστημονικές θεωρίες. Συχνά δεν έχουν δοκιμαστεί πλήρως στον άνθρωπο και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν αποδειχθεί πάντα. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις είναι δυνητικά σοβαρές και πρέπει να αξιολογούνται από έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή κατά τη χρήση φαρμάκων που μπορεί επίσης να μεταβάλλουν το σάκχαρο στο αίμα. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για διαβήτη από το στόμα ή την ινσουλίνη θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένου φαρμακοποιού. Μπορεί να απαιτούνται προσαρμογές φαρμάκων.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστάται προσοχή σε άτομα που παίρνουν φάρμακα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί επίσης να αλληλεπιδρά με παράγοντες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, παράγοντες που προκαλούν καταστροφή των μυών, αλκοόλ, αναισθητικά, καφεΐνη, άλατα ασβεστίου, κανναβινοειδή, εντομοκτόνα, άλατα σιδήρου, προγεστίνες, διεγερτικά ή παράγοντες απώλειας βάρους.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή κατά τη χρήση βότανα ή συμπληρωμάτων που μπορεί να μεταβάλλουν το σάκχαρο στο αίμα. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να απαιτούν παρακολούθηση και οι δόσεις μπορεί να χρειάζονται προσαρμογή.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστάται προσοχή σε άτομα που χρησιμοποιούν βότανα και συμπληρώματα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με αλκοόλ, αναισθητικά, βότανα και συμπληρώματα που περιέχουν καφεΐνη, άλατα ασβεστίου, χαλκό, βότανα και συμπληρώματα που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, απωθητικά εντόμων, σίδηρο, μαριχουάνα, φυτοτροφιστίνη, διεγερτικά, βότανα που περιέχουν τανίνη συμπληρώματα, καπνό, βότανα και συμπληρώματα απώλειας βάρους ή ψευδάργυρο.

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε μια συστηματική ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας και έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και έχουν εκδοθεί από συντελεστές που συμμετέχουν στην Φυσική Συνήθη Ερευνητική Συνεργασία ().

Μονογραφική μεθοδολογία

(Γερμανικά), κοκκα (αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά, ισπανικά), κοκαΐνα, πάστα κόκας, κοκαΐνη, υδροχλωρική κοκαΐνη, φυτά κοκαΐνης, κοκαΐνη, ερυθροξυλάση Genus), Erythroxylum (Genus), Erythroxylum coca, Erythroxylum coca var. κόκα, Erythroxylum coca var. ipadu, Erythroxylum novogranatense var. novogranatense, Erythroxylum novogranatense var. (Ολλανδικά), koka (κορεατικά), κοκασέρ (ολλανδικά), κοκασέρ (ουγγρική), κοκταρνέζικο (Δανέζικα), Kokastrauch (Γερμανικά), mamas coca (Quechua), μούμια (Quechua), pitillo (ισπανικά).

Σημείωση: Υπάρχουν τέσσερις τύποι φυτών από την οικογένεια φυτών κόκας που τυπικά καλλιεργούνται στη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των E. coca var. coca, Ε. novogranatense var. novogranatense, Ε. coca var. ipadu και Ε. novogranatense var. truxillense.

Αυτή η μονογραφία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα φυτά της κόκας και τα φυτικά προϊόντα της κόκας, όπως τα φύλλα κόκας, τσάι από φύλλα κόκας, καθώς και κοκαΐνη. Τα φύλλα κόκας και η κοκαΐνη είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Η κοκαΐνη είναι μια ένωση που υπάρχει στα φύλλα του φυτού της κόκας και είναι ένα εθιστικό διεγερτικό που είναι δυνητικά τοξικό, ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες ή με μακροχρόνια χρήση. Η κατάχρηση κοκαΐνης έχει οδηγήσει σε αυξημένη ασθένεια και θάνατο.

Η ανάπτυξη, η πώληση και η κατοχή κοκαΐνης είναι παράνομες στις περισσότερες χώρες. Ωστόσο, το μη επεξεργασμένο φύλλο κόκας μπορεί να είναι νόμιμο σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, επειδή η χρήση των φύλλων κόκας θεωρείται παραδοσιακά ως μέρος του πολιτισμού. Για την πρόληψη της παραγωγής κοκαΐνης, η καλλιέργεια της κόκας είναι συχνά περιορισμένη σε αυτές τις χώρες.

Αυτή η μονογραφία δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη συνταγογράφηση υδροχλωρικής κοκαΐνης.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν ρυθμίζει αυστηρά τα βότανα και τα συμπληρώματα. Δεν υπάρχει εγγύηση για αντοχή, καθαρότητα ή ασφάλεια των προϊόντων και οι επιπτώσεις ενδέχεται να διαφέρουν. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες προϊόντων. Εάν έχετε ιατρική κατάσταση ή παίρνετε άλλα φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα, πρέπει να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού ξεκινήσετε μια νέα θεραπεία. Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αμέσως εάν παρουσιάσετε παρενέργειες.

Αποφύγετε σε άτομα με γνωστή αλλεργία ή ευαισθησία στην κόκα (Erythroxylum coca), στα συστατικά της (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) ή σε άλλα μέλη της φυτικής οικογένειας.

Σημείωση: Αποφύγετε τη χρήση τσαγιού φύλλων κόκας και παράνομων προϊόντων που περιέχουν κοκαΐνη · αν και χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, η κοκαΐνη που παράγεται εκτός της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή σε άτομα με διαβήτη ή υπεργλυκαιμία και σε άτομα που παίρνουν φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα που επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ενδέχεται να πρέπει να παρακολουθούνται από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένου φαρμακοποιού, και ενδέχεται να απαιτούνται προσαρμογές φαρμάκων.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστάται προσοχή σε άτομα που λαμβάνουν παράγοντες που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση.

Αποφύγετε σε άτομα που χρησιμοποιούν παράγοντες που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Αποφύγετε σε άτομα με γνωστή αλλεργία ή ευαισθησία στην κόκα (Erythroxylum coca), στα συστατικά της (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) ή σε άλλα μέλη της φυτικής οικογένειας.

Αποφύγετε τα προϊόντα κοκαΐνης ή φύλλα κοκαΐνης σε έγκυες γυναίκες και παιδιά, λόγω έλλειψης διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων ασφαλείας.

Οι εκθέσεις υποδεικνύουν ότι η χρήση οινοπνεύματος, καπνού και κοκαΐνης μαζί αύξησε τον κίνδυνο ηπατικών προβλημάτων, καρδιακών προβλημάτων και θανάτου.

Η χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών, διαχωρισμού του πλακούντα από τη μήτρα, πρόωρου τοκετού και θανάτου του εμβρύου. Αποφύγετε την κοκαΐνη στις γυναίκες που θηλάζουν, καθώς η κοκαΐνη έχει βρεθεί στο μητρικό γάλα.

Η κόκα (συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης) μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς, μη φυσιολογικά επίπεδα ρΗ μετά από χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, άγχος, σχισίματα αρτηριών, μεταβολές στην λειτουργία του εγκεφάλου, αλλαγές στον ρυθμό αναπνοής, μεταβολές στο νευρικό σύστημα, συμπτώματα κρύου, σπασμούς, κυκλοπελγία ), βλάβη στη μύτη, θάνατος, παραλήρημα, παραληρητικές ιδέες, οδοντικά προβλήματα, διάρροια, ζάλη, δυσφορία (κατάσταση αδιαθεσίας), ανισορροπία ηλεκτρολυτών, απώλεια βάρους, ευφορία, κόπωση, παραισθήσεις, κεφαλαλγία, καρδιακή προσβολή, καρδιακές επιπλοκές, καρδιακή ανεπάρκεια, αιματουρία (αίμα στα ούρα), ασθένεια αγκυλόστομα, υπερ-εκτομή (υπερδραστήρια αντανακλαστικά), υπερθερμία (αυξημένη θερμοκρασία του σώματος), μειωμένη εργασιακή απόδοση, αυξημένος καρδιακός ρυθμός, αυξημένη ασθένεια, , ευερεθιστότητα, προβλήματα στα νεφρά, αλλοιώσεις στο στόμα, λευκοκυττάρωση (αυξημένος αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων), λευχαιμία (διόγκωση στο στόμα), φλεγμονή του ήπατος, απώλεια flui ds, χαμηλότερα επίπεδα αλβουμίνης στο αίμα, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, χαμηλότερος αιματοκρίτης (αναλογία ερυθρών αιμοσφαιρίων), βλάβη των πνευμόνων, υποσιτισμός, απώλεια μνήμης, ημικρανίες, μεταβολές της διάθεσης, στένωση των αιμοφόρων αγγείων, ναυτία, μούδιασμα, ψύχωση Διαταραχές του δέρματος, αϋπνία, φτάρνισμα, μικρότερος λόγος σωματικού βάρους προς ύψος, μικρότερο πάχος του δέρματος, κράμπες στο στομάχι, εγκεφαλικό επεισόδιο, ταχυπενία (ταχεία αναπνοή), διαταραχή της κόρης, ανησυχία, ραβδομυόλυση (καταστροφή μυών) μετάδοση της νόσου (μέσω βρώμικων βελόνων), τρόμο, έλκη ή έμετος.

Αποφύγετε τα φυτικά προϊόντα κοκαΐνης ή κόκας σε έγκυες γυναίκες. Η χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών, διαχωρισμού του πλακούντα από τη μήτρα, πρόωρου τοκετού και θανάτου του εμβρύου. Αποφύγετε την κοκαΐνη στις γυναίκες που θηλάζουν επειδή η κοκαΐνη έχει βρεθεί στο μητρικό γάλα.

Στα νεογνά που εκτέθηκαν στην κοκαΐνη, παρατηρήθηκαν προβλήματα ακοής και διαταραχές των αντιδράσεων στο περιβάλλον.

Buck, Α. Α., Sasaki, Τ. Τ., Hewitt, J. J., and Macrae, Α. Α. Coca chewing and health. Μια επιδημιολογική μελέτη μεταξύ των κατοίκων ενός περουβιανού χωριού. Am J Epidemiol. 1968 Sep, 88 (2): 159-177 · Caris, L., Anthony, CB, Ríos-Bedoya, CF και Anthony, JC Τα προβλήματα συμπεριφοράς και η εμφάνιση του καπνού, της κάνναβης και του καπνού με βάση τα πολυπαραγοντικά μοντέλα απόκρισης για δεδομένα σχολικών ερευνών. Αλκοόλ ναρκωτικών εξαρτάται. 2009 Sep 1,104 (1-2): 50-55. Epub 2009 14 Μαΐου, Das, G. Κατάχρηση κοκαΐνης στη Βόρεια Αμερική: ένα ορόσημο στην ιστορία. J Clin Pharmacol. 1993 Apr, 33 (4): 296-310., Fairley, Η. Β. [Αναισθησία στην αυτοκρατορία Inca]. Rev Esp Anestesiol Reanim. 2007 Nov, 54 (9): 556-562 · Favier, R., Caceres, Ε., Guillon, L., Sempore, Β., Sauvain, Μ., Koubi, Η. Και Spielvogel, για άσκηση: ορμονικές και μεταβολικές αντιδράσεις μη μόνιμων ζυμομυκήτων. J Appl Physiol. 1996 Nov, 81 (5): 1901-1907 · Favier, R., Caceres, Ε., Koubi, Η., Sempore, Β., Sauvain, Μ., And Spielvogel, Η. Επιδράσεις της μάσησης κόκας σε ορμονικά και μεταβολικές αποκρίσεις κατά τη διάρκεια παρατεταμένης υπομέγιστης άσκησης. J Appl Physiol. 1996 Feb, 80 (2): 650-655 · Galarza Guzmán, Μ., Peñaloza Imaña, R., Echalar Afcha, L., Aguilar Valerio, Μ., Spielvogel, Η. And Sauvain, Μ. [Effects of κόκα μασάζ στη δοκιμή ανοχής γλυκόζης]. Medicina (B Aires). 1997,57 (3): 261-264. Grzybowski Α. Κοκαΐνη και το μάτι: μια ιστορική επισκόπηση. Ophthalmologica. 2008, 222 (5): 296-301. Epub 2008 Jun 20., Hanna, J. Μ. Οι επιπτώσεις της κοκ μάθησης στην άσκηση στην Quechua του Περού. Hum Biol. 1970 Φεβ, 42 (1): 1-11., Hurtado-Gumucio, J. Coca φύλλο μάσησης ως θεραπεία για τη συντήρηση κοκαΐνης. Ann Med Interne (Παρίσι). 2000 Oct, 151 Suppl Β: Β44-Β48., Lippi, G., Plebani, Μ., And Cervellin, G. Οοοοϊη σε οξεία έμφραγμα του μυοκαρδίου. Adv.Clin.Chem. 2010,51: 53-70., Middleton, R. Μ., Και Kirkpatrick, Μ. Β. Κλινική χρήση κοκαΐνης. Ανασκόπηση των κινδύνων και των οφελών. Drug Saf. 1993 Sep, 9 (3): 212-217 · Sharkey, J., Ritz, Μ. C., Schenden, J.A., Hanson, R.C., and Kuhar, Μ. J.Cocaine αναστέλλει τους μουσκαρινικούς χολινεργικούς υποδοχείς στην καρδιά και τον εγκέφαλο. J Pharmacol Εχρ Ther. 1988 Sep, 246 (3): 1048-1052 · Spielvogel, Η., Caceres, Ε., Koubi, Η., Sempore, Β., Sauvain, Μ., And Favier, R. Effects of coca chewing on metabolic and ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της βαθμολογηθείσας αυξητικής άσκησης στο μέγιστο. J Appl Physiol. 1996 Feb, 80 (2): 643-649., Zimmerman, J.L. Τοξίκωση κοκαΐνης. Crit Care Clin 2012,28 (4): 517-526.

Αυτή η μονογραφία βασισμένη σε τεκμήρια προετοιμάστηκε από τη The Natural Standard Research Research Collaboration