cinryze iv: χρήσεις, δοσολογία, παρενέργειες

Τι είναι το Cinryze;

Ο συμπληρωματικός αναστολέας της εστεράσης C1 χρησιμοποιείται σε άτομα με κληρονομικό αγγειοοίδημα. Το κληρονομικό αγγειοοίδημα μπορεί να προκαλέσει προσβολές από οίδημα και συμπτώματα όπως προβλήματα στο στομάχι ή δυσκολία στην αναπνοή. Το σήμα Cinryze χρησιμοποιείται για την πρόληψη επιθέσεων αγγειοοίδημα. Η μάρκα Berinert αυτού του φαρμάκου χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιθέσεων με αγγειοοίδημα.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Cinryze εάν είχατε ποτέ μια απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση στον συμπληρωματικό αναστολέα της εστεράσης του C1.

Πριν λάβετε Cinryze, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε ιστορικό αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου ή θρόμβου αίματος.

Σημαντικές πληροφορίες

Μην χορηγείτε αυτό το φάρμακο σε παιδί χωρίς ιατρική συμβουλή.

Μπορεί να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το Cinryze σε IV στο σπίτι. Το Cinryze συνοδεύεται από οδηγίες ασθενούς για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση. Ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Μην εγχύετε το Cinryze μόνοι σας εάν δεν κατανοείτε πλήρως τον τρόπο χορήγησης της ένεσης και τη σωστή απόρριψη των χρησιμοποιημένων βελόνων, των σωληναρίων IV και άλλων στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την ένεση του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να αναμίξετε και να αποθηκεύσετε σωστά το φάρμακο. Σταματήστε την ενδοφλέβια έγχυση και λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή. αισθάνεται σαν να περάσετε έξω? ή πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Το Cinryze παρασκευάζεται από ανθρώπινο πλάσμα (μέρος του αίματος) που μπορεί να περιέχει ιούς και άλλους μολυσματικούς παράγοντες. Το δοσολογικό πλάσμα εξετάζεται και αντιμετωπίζεται για να μειωθεί ο κίνδυνος να περιέχει μολυσματικούς παράγοντες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μεταδοθεί ασθένεια. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Cinryze εάν έχετε υποστεί κάποια απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση στον συμπληρωματικό αναστολέα της εστεράσης του C1.

Εάν είναι δυνατόν πριν λάβετε Cinryze, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

ιστορικό εγκεφαλικού ή θρόμβου αίματος. ή

εάν είστε αλλεργικοί σε κουνέλια ή προϊόντα κουνελιού (κρέας, γούνα, δέρμα).

Δεν είναι γνωστό εάν το Cinryze θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Δεν είναι γνωστό εάν ο συμπληρωματικός αναστολέας της εστεράσης C1 περνά στο μητρικό γάλα ή εάν μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Το Cinryze παρασκευάζεται από ανθρώπινο πλάσμα (μέρος του αίματος) που μπορεί να περιέχει ιούς και άλλους μολυσματικούς παράγοντες. Το δοσολογικό πλάσμα εξετάζεται και αντιμετωπίζεται για να μειωθεί ο κίνδυνος να περιέχει μολυσματικούς παράγοντες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μεταδοθεί ασθένεια. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Μην χορηγείτε αυτό το φάρμακο σε παιδί χωρίς ιατρική συμβουλή.

Χρησιμοποιήστε το Cinryze ακριβώς όπως συνταγογραφήθηκε από το γιατρό σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας.

Το Cinryze ενίεται σε φλέβα μέσω IV. Μπορεί να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το Cinryze σε IV στο σπίτι. Μην κάνετε αυτόματη ένεση αυτού του φαρμάκου εάν δεν κατανοείτε πλήρως τον τρόπο χορήγησης της ένεσης και απορρίψτε σωστά τις χρησιμοποιημένες βελόνες, τις σωληνώσεις IV και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την ένεση του φαρμάκου.

Το Cinryze συνοδεύεται από οδηγίες ασθενούς για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Το Cinryze είναι ένα φάρμακο σε μορφή σκόνης το οποίο πρέπει να αναμιχθεί με ένα υγρό (αραιωτικό) πριν το χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο στο σπίτι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο φιαλίδια του Cinryze για να κάνετε μια εφάπαξ δόση. Ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να αναμίξετε και να αποθηκεύσετε σωστά το φάρμακο.

Ξεπλύνετε απαλά, αλλά μην ανακινείτε το μεικτό φάρμακο ή μπορείτε να το καταστρέψετε. Προετοιμάστε τη δόση σας μόνο όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια ένεση.

Το Mixed Cinryze πρέπει να είναι διαυγές ή ελαφρώς μπλε. Μην χρησιμοποιείτε το αναμεμειγμένο φάρμακο εάν έχει αλλάξει χρώμα, είναι θολό ή έχει σωματίδια μέσα σε αυτό. Καλέστε το γιατρό σας για μια νέα συνταγή.

Το Cinryze χορηγείται συνήθως κάθε 3 ή 4 ημέρες για την πρόληψη των επιθέσεων αγγειοοίδημα. Μια IV έγχυση διαρκεί περίπου 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Το Cinryze δεν περιέχει συντηρητικό. Μόλις διαπεράσετε το ελαστικό επάνω μέρος ενός φιαλιδίου με βελόνα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φιαλίδιο αμέσως ή να το πετάξετε.

Κάθε φιαλίδιο (μπουκάλι) μιας χρήσης αυτού του φαρμάκου προορίζεται μόνο για μία χρήση. Πετάξτε μετά από μία χρήση, ακόμη και αν εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο φάρμακο που έχει παραμείνει μετά την έγχυση της δόσης σας.

Χρησιμοποιήστε μια βελόνα μιας χρήσης και μια σύριγγα μόνο μία φορά. Ακολουθήστε οποιονδήποτε κρατικό ή τοπικό νόμο σχετικά με την απόρριψη χρησιμοποιημένων βελόνων και συριγγών. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο απόρριψης “αιχμηρών αντικειμένων” (ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας πού να πάρετε ένα και πώς να το πετάξετε). Κρατήστε το δοχείο αυτό μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποθηκεύστε τη μη αναμειγμένη ξηρή σκόνη σε ψυγείο ή σε σκοτεινό δροσερό μέρος. Κρατήστε το φάρμακο προστατευμένο από το φως και μην το αφήσετε να το παγώσει. Αφαιρέστε τυχόν αχρησιμοποίητο φιαλίδιο αφού περάσει η ημερομηνία λήξης στην ετικέτα. Αφού αναμίξετε το Cinryze με το αραιωτικό, χρησιμοποιήστε το αμέσως ή αποθηκεύστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το μέσα σε 3 ώρες.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το Cinryze;

Χρησιμοποιήστε τη χαμένη δόση μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον φάρμακα για να αναπληρώσετε τη χαμένη δόση.

Τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης μπορεί να περιλαμβάνουν αιφνίδιο πονοκέφαλο, μούδιασμα, αδυναμία ή προβλήματα με την ομιλία, την όραση ή την ισορροπία σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με τυχόν περιορισμούς στα τρόφιμα, τα ποτά ή τη δραστηριότητα.

Σταματήστε την ενδοφλέβια έγχυση και λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Cinryze: κυψέλες. δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή. αισθάνεται σαν να περάσετε έξω? ή πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή παρενέργεια, όπως π.χ.

νέος ή επιδεινούμενος πόνος

αιφνίδια μούδιασμα ή αδυναμία, ειδικά στη μία πλευρά του σώματος

ξαφνική σοβαρή κεφαλαλγία, σύγχυση, προβλήματα με την όραση, ομιλία ή ισορροπία

πόνο στο στομάχι ή πρήξιμο

πόνος στο στήθος, ξαφνικός βήχας, γρήγορη αναπνοή, γρήγορος καρδιακός ρυθμός. ή

πόνο, πρήξιμο, ζεστασιά ή ερυθρότητα σε ένα ή και στα δύο πόδια.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Cinryze μπορεί να περιλαμβάνουν

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

ναυτία, διάρροια

αλλοιωμένη αίσθηση γεύσης

Τι πρέπει να αποφύγω μετά τη χρήση του Cinryze;

εξάνθημα; ή

πονοκέφαλο.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Ανεπιθύμητες ενέργειες Cinryze

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τον αναστολέα συμπληρώματος C1-εστεράσης του συμπληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των βιταμινών και των φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

4.05.2014-10-10, 7:16:22 πμ.

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Κληρονομικό αγγειοοίδημα Berinert, Firazyr, Kalbitor, Ruconest, αναστολέας C1 εστεράσης (ανθρώπινο), icatibant, ecallantide

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Cinryze;

Cinryze (αναστολέας C1-εστεράσης (άνθρωπος))