χρόνιο σύνδρομο κόπωσης-φάρμακα

Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS). Αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

Περιλαμβάνονται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν

Ορισμένες έρευνες έχουν μελετήσει τη χρήση κορτικοστεροειδών (όπως υδροκορτιζόνη και φλουκορορτιζόνη) για τη θεραπεία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS). Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα φάρμακα δεν λειτουργούν πολύ καλά για τη θεραπεία του CFS. Και οι παρενέργειες μπορεί να είναι σοβαρές. Αν δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι τα κορτικοστεροειδή έχουν μεγαλύτερο όφελος για τα άτομα με CFS για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη μακροχρόνια θεραπεία με κορτικοστεροειδή αντισταθμίζουν τα οφέλη από τη χρήση τους στις περισσότερες περιπτώσεις. 1

Η κατάθλιψη γίνεται συχνά μέρος του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματά σας. Όπως και κάθε ιατρική ασθένεια, η κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπίζεται. Εάν έχετε CFS και αισθάνεστε κατάθλιψη, μιλήστε με το γιατρό σας και λάβετε θεραπεία.

Ανακουφιστικά του πόνου και αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Τα φάρμακα χωρίς φάρμακα περιλαμβάνουν ακεταμινοφαίνη (για παράδειγμα, Tylenol), ιβουπροφαίνη (για παράδειγμα, Advil, Motrin) και naproxen (για παράδειγμα, Aleve). Μερικές φορές ανακουφίζουν από συχνές ή σοβαρές αρθρώσεις και μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους και πυρετούς. Να είστε ασφαλείς με τα φάρμακα. Διαβάστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν ο πόνος σας δεν ανακουφίζεται από το μη συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Τα αντισπασμωδικά φάρμακα, που ονομάζονται επίσης αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτός ο τύπος φαρμάκου, όπως η γκαμπαπεντίνη και η πρεγαμπαλίνη, συνταγογραφείται μερικές φορές για προβλήματα πόνου και ύπνου. Φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται για πόνο νεύρων? Αντικαταθλιπτικά. Η αντικαταθλιπτική ιατρική συνταγογραφείται από γιατρό για να διευκολύνει την κατάθλιψη και το άγχος, να βελτιώσει την ικανότητά σας να συγκεντρώνετε και να σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα. Ναρκωτικά; Η ναρκωτική ιατρική, όπως η τραμαδόλη, η κωδεΐνη ή η μορφίνη, μερικές φορές συνταγογραφείται από έναν γιατρό για πόνο που δεν ανακουφίζεται από φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Ένα ναρκωτικό γενικά προορίζεται για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Λόγω του κινδύνου εθισμού, χρησιμοποιείται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.