υγεία των παιδιών: μόνο τα γεγονότα

Από τη γέννηση έως τα έτη εφήβων, μάθετε τι να περιμένετε σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Η εκφραστική γλώσσα προχωράει κυρίως από τη χρήση χειρονομιών και φλύαρων στην ηλικία 1, στη χρήση λέξεων, απλών φράσεων και κάποιων πρώιμων δομών φράσεων μεταξύ των ηλικιών 2 και 3.

Η ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας του παιδιού γίνεται πιο προχωρημένη, αρχίζοντας από την ηλικία των 3 έως την ηλικία των 5 ετών.

Η ταχεία ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας μεταξύ 12 και 24 μηνών προκαλεί καταπληκτικές αλλαγές – όπως μιλάμε, περπατάμε και θυμόμαστε – καθώς εισέρχεται στα παιδικά του χρόνια.

Οι ηλικίες μεταξύ 2 και 5 καλούνται συχνά τα προσχολικά έτη. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, τα παιδιά αλλάζουν από τα αδέξια νήπια σε ζωντανούς εξερευνητές του κόσμου τους.

Ελέγξτε τι είναι το όλο και πιο ανεξάρτητο και ενεργό παιδί σας.

Για έναν γονέα, η ανακάλυψη ότι το παιδί σας εισέρχεται νωρίς στην εφηβεία μπορεί να είναι ανησυχητική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί το παιδί σας να χειριστεί πραγματικά τα αποτελέσματα – σωματικά και ψυχολογικά;

Τα παιδιά με αυτισμό και συναφείς διαταραχές συχνά μπερδεύονται στη σκέψη τους και γενικά έχουν προβλήματα να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους.

Μια μαθησιακή αναπηρία είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο λαμβάνει και επεξεργάζεται πληροφορίες

Η διαταραχή υπερκινητικότητας λόγω έλλειψης προσοχής (ADHD) και η διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD) έχουν συμπτώματα που μπορεί να ξεκινήσουν από την παιδική ηλικία και να συνεχιστούν στην ενηλικίωση.