το κάπνισμα τσιγάρων: κίνδυνοι για την υγεία και τον τρόπο εγκατάλειψης (pdqâ®): πρόληψη [] – γενικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση καπνού

Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συχνότητα και θνησιμότητα. Εκτιμώμενες νέες περιπτώσεις και θανάτους από καρκίνο του θυρεοειδούς στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014: [1; Νέες περιπτώσεις: 62.980. Θάνατοι: 1.890. Το καρκίνωμα του θυρεοειδούς αδένα είναι ένας ασυνήθιστος καρκίνος, αλλά είναι η πιο κοινή κακοήθεια του ενδοκρινικού συστήματος [2]. Οι διαφοροποιημένοι όγκοι (θηλώδες ή ωοθυλάκιο) είναι ιδιαίτερα θεραπευτικοί και συνήθως θεραπευτικοί. Οι κακώς διαφοροποιημένοι όγκοι (μυελοειδής ή αναπλαστικός) είναι πολύ λιγότεροι συνηθισμένοι, είναι επιθετικοί, μεταλλάσσονται νωρίς και έχουν πολύ φτωχότερη πρόγνωση …

Ο κίνδυνος καρκίνου ενός καπνιστή μπορεί να είναι 2 έως 10 φορές υψηλότερος από ό, τι για ένα άτομο που δεν καπνίζει ποτέ. Αυτό εξαρτάται από το πόσο και πόσο χρόνο το άτομο κάπνιζε.

Το 2011, περίπου το 22% των ενήλικων ανδρών και περίπου το 16% των ενήλικων γυναικών ήταν καπνιστές. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα τελευταία 30 χρόνια, ο συνολικός αριθμός των καπνιστών μειώθηκε, ιδιαίτερα στους άνδρες. Από τη δεκαετία του 1980, οι θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων στους άνδρες μειώνονται.

Το κάπνισμα προκαλεί πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Το κάπνισμα συνδέεται με πολλές ασθένειες εκτός από τον καρκίνο. Αυτά περιλαμβάνουν

Άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να συνδέονται με το κάπνισμα είναι

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η αργή ανάπτυξη του εμβρύου και το χαμηλό βάρος γέννησης.

Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Το κάπνισμα μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των μη καπνιστών. Ο καπνός που προέρχεται από την καύση ενός προϊόντος καπνού ή από τον καπνό που εκτίθεται από τους καπνιστές ονομάζεται παθητικό κάπνισμα. Η εισπνοή παθητικού καπνού ονομάζεται ακούσιο ή παθητικό κάπνισμα.

Τα ίδια χημικά που προκαλούν καρκίνο που εισπνέονται από καπνιστές καπνού εισπνέονται σε χαμηλότερες ποσότητες από άτομα που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα. Οι μη καπνιστές που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και στεφανιαίας νόσου. Τα παιδιά που εκτίθενται σε καπνό έχουν υψηλότερους κινδύνους από τα παρακάτω

Αυτές οι πληροφορίες παράγονται και παρέχονται από το Nationa. Cance; Ινστιτούτο (). Οι πληροφορίες σε αυτό το θέμα ενδέχεται να έχουν αλλάξει από τότε που γράφτηκε. Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Nationa. Cance; Ινστιτούτο μέσω της ιστοσελίδας του Διαδικτύου στη διεύθυνση http: /; cancer.gov ή καλέστε 1-800-4-ΚΑΡΚΙΝΟ.

 Δημόσιες πληροφορίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου