τα βασικά της χοληστερόλης: τύποι και θεραπεία

Το σώμα σας χρειάζεται κάποια χοληστερόλη, αλλά όχι πάρα πολύ.

Σύμφωνα με το νόμο για την προσιτή φροντίδα, πολλά σχέδια ασφάλισης υγείας θα καλύψουν τις υπηρεσίες προληπτικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των πιέσεων της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, χωρίς κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Κέντρο Ασφάλισης Υγείας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χοληστερόλης. Θέλετε να μειώσετε το “κακό” είδος, την LDL και τα τριγλυκερίδια, τα οποία το σώμα σας αποθηκεύει σε λιπώδη κύτταρα.

Από την άλλη πλευρά, θέλετε να αυξήσετε την “καλή” χοληστερόλη σας (HDL). Βοηθά να απαλλαγούμε από τα κακά είδη.

Μερικές απλές αλλαγές μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη σας και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

ΠΗΓΗ

Heart Association.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.

Το επίπεδό σας είναι επί του παρόντος

Συγχαρητήρια! Το επίπεδο της συνολικής σας χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο.

Συγχαρητήρια! Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης βρίσκεται στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι οριακά υψηλό. Εάν η LDL σας είναι υψηλότερη, το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης θα μπορούσε να γίνει Borderline High. Εξετάστε τη μείωση της ποσότητας των τροφών που καταναλώνετε με κορεσμένα λιπαρά και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Αν έχετε περισσότερη άσκηση, το επίπεδο της “καλής” σας χοληστερόλης HDL μπορεί να αυξηθεί, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα της LDL και της ολικής χοληστερόλης υπό έλεγχο.

Το επίπεδο ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL. Το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε ένα υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και ένα χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL επειδή το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης σας είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι και το Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Αλλά το επίπεδο της “κακής” σας LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι επίσης υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως οι στατίνες. Οι οδηγίες για τη λήψη φαρμάκων, διατροφής και άσκησης θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα βελτιώσεις.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει στατίνες ή άλλα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.