σύνδεση μεταξύ του χείλους σχισίματος και του κερατοειδούς – επισκόπηση θεμάτων

Τάσεις στοματικής υγείας

Το σχιστό χείλος και η σχισμή του ουρανίσκου είναι και τα δύο γενετικά ελαττώματα του στόματος. Ο συνδυασμός του διακένου χείλους και της απόφραξης του ουρανίσκου είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα γενετικά ελαττώματα. Παρόλο που η έρευνα συνεχίζεται σε συγκεκριμένες αιτίες για σχισίματα και σχισμές, μπορεί να προκύψουν από σποραδικές ή κληρονομικές γενετικές μεταλλάξεις ή από ορισμένες περιβαλλοντικές εκθέσεις της μητέρας (για παράδειγμα από το κάπνισμα) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αποσυναρμολογημένες οδοντοστοιχίες χαμογελώντας πίσω σε σας από ένα ποτήρι. Ένα βυθισμένο, οδοντωτό πρόσωπο. Ώρες σε μια οδοντιατρική καρέκλα, περιμένοντας ακριβά εμφυτεύματα. Εάν εικόνες όπως αυτές σας δίνουν το heebie-jeebies, πάρτε την καρδιά. Αν και η απώλεια των δοντιών είναι κοινή, δεν είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης, λέει ο Richard H. Price, DDS, ένας συνταξιούχος οδοντίατρος στο Newton, Mass., Και εκπρόσωπος της Οδοντιατρικής Ένωσης. «Τα δόντια δεν πεθαίνουν φυσιολογικά – τα σκοτώνουμε» λέει η Price. Ακριβώς πώς το κάνουμε αυτό; Με λίγα λόγια, από ασθένεια ή …

Το σχιστό χείλος είναι ένα ή περισσότερα σχισίματα (σχισμές) στο άνω χείλος. Το χείλος διαχωρισμού μπορεί να κυμαίνεται από μια μικρή εσοχή στο χείλος έως ένα σχίσιμο στο χείλος που μπορεί να εκτείνεται σε ένα ή και τα δύο ρουθούνια. Το χείλος της σχισμής αναπτύσσεται περίπου την έκτη έως την όγδοη εβδομάδα κύησης, όταν οι δομές στην άνω γνάθο δεν σωρεύονται σωστά και το άνω χείλος δεν συγχωνεύεται τελείως. Μερικές φορές επηρεάζεται επίσης η ρινική κοιλότητα, ο ουρανός και τα ανώτερα δόντια.

Ο ουρανίσκος είναι ένα άνοιγμα στην οροφή του στόματος που αναπτύσσεται όταν τα οστά και οι ιστοί δεν ενωθούν πλήρως κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, κάποια στιγμή μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης εβδομάδας κύησης. Η σοβαρότητα και ο τύπος του κερατοειδούς διαχωρισμού ποικίλλει ανάλογα με το πού υπάρχει η σχισμή στον ουρανίσκο και αν επηρεάζονται όλα τα στρώματα του ουρανίσκου. Μια ήπια μορφή κυστίνας μπορεί να μην είναι ορατή επειδή ο ιστός καλύπτει την σχισμή. Ένα πλήρες κέλυφος σχισίματος περιλαμβάνει όλα τα στρώματα ιστού της μαλακής υπερώας, εκτείνεται και περιλαμβάνει το σκληρό ουρανίσκο και μπορεί να συνεχιστεί στο χείλος και τη μύτη. Μερικές φορές τα προβλήματα που συνδέονται με την αφαίρεση του ουρανίσκου περιλαμβάνουν επίσης παραμορφώσεις στις ρινικές κοιλότητες και / ή στο διαχωριστικό τμήμα (διάφραγμα).

Το σχιστό χείλος, είτε είναι απομονωμένο είτε εμφανίζεται με ανοιχτό ουρά, είναι πιο συχνές στους άνδρες. η απομονωμένη ουρήθρα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες. Η αφαίρεση του κερατοειδούς – με ή χωρίς σχισμένο χείλος – ενίοτε συνδέεται με άλλες συνθήκες υγείας, όπως σύνδρομο εμβρυϊκού αλκοολισμού ή χρωμοσωμικά σύνδρομα όπως τρισωμία 13 και 18.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010