συνήθεις τύποι σημείων – επισκόπηση θεμάτων

Τα σημάδια γέννησης είναι έγχρωμα σημάδια στο δέρμα που υπάρχουν στη γέννηση ή αναπτύσσονται λίγο μετά τη γέννηση. Μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα, όπως καφέ, μαύρισμα, μαύρο, μπλε ή μπλε-γκρι, ροζ, λευκό, κόκκινο ή μοβ. Μερικά σημάδια εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, μερικά υψώνονται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος και μερικά βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Τα περισσότερα σημάδια είναι αβλαβή και δεν χρειάζονται θεραπεία. Πολλά σημάδια αλλάζουν, αυξάνονται, συρρικνώνεται ή εξαφανίζονται. Υπάρχουν πολλοί τύποι γενετικών σημείων, και ορισμένα είναι πιο κοινά από άλλα.

Συγγενείς μύες (nevi) είναι παρόντες κατά τη γέννηση και είναι συνήθως καφέ χρώματος. Μπορούν να εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα και μπορεί να είναι διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Κάποιες κρεατοελιές εμφανίζονται μόνοι τους και μερικές κροτίδες εμφανίζονται σε ομάδες. Οι μεγάλοι μύροι μπορεί να πρέπει να παρακολουθούνται στενά επειδή μπορούν να γίνουν καρκινικοί αργότερα στη ζωή.

Café-au-lait σημεία είναι ομαλά σημάδια που μπορεί να είναι παρόντα κατά τη γέννηση, αλλά τείνουν να αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία. Έχουν συνήθως ωοειδές σχήμα και κυμαίνονται από ανοιχτό καφέ έως καφέ χρώμα σοκολάτας. Βρίσκονται πιο συχνά στον κορμό, τους γλουτούς και τα πόδια. Café-au-lait σημεία δεν πάει μακριά, μπορεί να αυξηθεί σε αριθμό, και γενικά δεν απαιτούν θεραπεία. Ένα ενιαίο σημείο cafÃ-au-lait δεν αποτελεί ένδειξη ενός προβλήματος υγείας. Αλλά έξι ή περισσότερες κηλίδες που είναι μεγαλύτερες από 0,25 ίντσες (6,4 mm) ή αυτές που εμφανίζονται μαζί με φακίδες στη μασχάλη μπορεί να υποδηλώνουν νευροϊνωμάτωση.