συνένζυμο q10 υπόβαθρο

Μονότυπο ασθενή φυσικού προτύπου®, Πνευματικά δικαιώματα © 2016 (). Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Η εμπορική διανομή απαγορεύεται. Αυτή η μονογραφία προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ειδική ιατρική συμβουλή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις θεραπείες ή / και τις συνθήκες υγείας.

Το συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα αντιοξειδωτικό που παράγεται στο ανθρώπινο σώμα. Το CoQ10 είναι απαραίτητο για τη βασική λειτουργία των κυττάρων. Τα επίπεδα CoQ10 μειώνονται με την ηλικία και μπορεί να είναι χαμηλά σε άτομα με καρκίνο, ορισμένες γενετικές διαταραχές, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, HIV / AIDS, μυϊκές δυστροφίες και νόσο του Parkinson. Ορισμένα φάρμακα με συνταγή μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα του CoQ10.

Το CoQ10 στο σώμα μπορεί να αυξηθεί λαμβάνοντας συμπληρώματα CoQ10. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η ιδεβενόνη, μια ανθρωπογενής ένωση παρόμοια με την CoQ10, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση του ίδιου του CoQ10 για αυτή την πάθηση. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση του CoQ10 για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή ανεπάρκεια.

Στις υποσχόμενες χρήσεις του CoQ10 περιλαμβάνονται οι οφθαλμικές παθήσεις, ο θωρακικός πόνος που προκαλείται από την άσκηση, το άσθμα, η χρόνια κόπωση και η υψηλή χοληστερόλη, καθώς και η αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας στα παιδιά.

Τα στοιχεία είναι αντιφατικά για τη χρήση του CoQ10 σε καρδιακά μυϊκά προβλήματα και την άσκηση. Υπάρχουν κάποιες αρνητικές ενδείξεις για τη χρήση του CoQ10 στη θεραπεία του διαβήτη, της ηπατίτιδας C και της νόσου του Huntington.

Αυτή η μονογραφία βασισμένη σε τεκμήρια προετοιμάστηκε από τη The Natural Standard Research Research Collaboration