συμπλήρωμα χρωμίου (από του στόματος, παρεντερική οδό) περιγραφή και εμπορικές ονομασίες

Τα συμπληρώματα χρωμίου χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ανεπάρκειας χρωμίου.

Το σώμα χρειάζεται χρώμιο για φυσιολογική ανάπτυξη και υγεία. Για ασθενείς που δεν μπορούν να αποκτήσουν αρκετό χρώμιο στην κανονική διατροφή τους ή που έχουν ανάγκη για περισσότερο χρώμιο, μπορεί να χρειαστούν συμπληρώματα χρωμίου. Λαμβάνεται γενικά από το στόμα, αλλά ορισμένοι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να τα λάβουν με ένεση. Το χρώμιο βοηθά το σώμα σας να χρησιμοποιεί ζάχαρη σωστά. Χρειάζεται επίσης για τη διάσπαση των πρωτεϊνών και των λιπών.

Η έλλειψη χρωμίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα νεύρων και μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί ζάχαρη σωστά.

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων χρωμίου βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιεί το σώμα σας ζάχαρη (ανοχή γλυκόζης).

Δισκίο, κάψουλα, κάψουλα, υγρό πληρωμένο

Το ενέσιμο χρώμιο χορηγείται από ή υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας. Άλλες μορφές διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή.

Σημασία της διατροφής

Για καλή υγεία, είναι σημαντικό να τρώτε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή. Ακολουθήστε προσεκτικά οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής που μπορεί να σας συστήσει ο επαγγελματίας υγείας. Για τις συγκεκριμένες διατροφικές σας ανάγκες σε βιταμίνες ή / και ορυκτά, ζητήστε από τον γιατρό σας μια λίστα με τα κατάλληλα τρόφιμα. Εάν νομίζετε ότι δεν παίρνετε αρκετές βιταμίνες ή / και μέταλλα στη διατροφή σας, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Το χρώμιο βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως η ζύμη του ζυθοποιού, το ήπαρ μοσχαριών, το αμερικανικό τυρί και το φύτρο σιταριού.

Η απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα χρωμίου ορίζεται με διάφορους τρόπους.

Επειδή η έλλειψη χρωμίου είναι σπάνια, δεν υπάρχει RDA ή RNI για αυτό. Οι συνήθεις καθημερινές συνιστώμενες προσλήψεις για το χρώμιο καθορίζονται γενικά ως εξής

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας