συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α

Μόνο η θεραπεία με οιστρογόνα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου σε μια γυναίκα με μήτρα. Η προσθήκη μιας προγεστίνης στη θεραπεία με οιστρογόνα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπερπλασίας του ενδομητρίου, προδρόμου του καρκίνου του ενδομητρίου. Ωστόσο, η προσθήκη μιας προγεστίνης σε θεραπεία οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διηθητικού καρκίνου του μαστού. Διεξάγετε κατάλληλα διαγνωστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης κατευθυνόμενης ή τυχαίας δειγματοληψίας ενδομητρίου, εάν υποδεικνύεται, για να αποκλείσετε κακοήθεια σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία. Η θεραπεία με οιστρογόνα από μόνη της αύξησε τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και θρόμβωσης βαθιάς φλέβας (DVT), ενώ τα οιστρογόνα συν προγεστίνη αύξησαν τους κινδύνους εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, DVT, εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικής εμβολής σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες (50 έως 79 ετών). Τα οιστρογόνα με ή χωρίς προγεστερόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου ή της άνοιας. Έχει επίσης αναφερθεί αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης πιθανής άνοιας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Περιγράψτε το οιστρογόνο με ή χωρίς προγεστερόνες στη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση και για τη μικρότερη διάρκεια.

Χρήσεις Για συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α

Θεραπευτική κατηγορία: Ενδοκρινικός-μεταβολικός παράγοντας

Φαρμακολογική κατηγορία: Οιστρογόνο

συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α είναι διαθέσιμα μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για τα συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στα συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Το Cenestin® δεν ενδείκνυται για χρήση σε παιδιά.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του Cenestin® στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, άνοια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο μπορεί να απαιτεί προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν συνθετικά οιστρογόνα συνθετικά α.

Πριν από τη χρήση συνθετικών οιστρογόνων συνθετικών α

Μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να μεταβάλει την παραγωγή γάλακτος ή τη σύνθεση. Εάν δεν έχετε συνταγογραφήσει κάποια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο, θα πρέπει να παρακολουθείτε το βρέφος για ανεπιθύμητες ενέργειες και επαρκή πρόσληψη γάλακτος.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών a. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά όπως ακριβώς καθορίζει ο γιατρός σας. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας. Για να το κάνετε αυτό μπορεί να προκληθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά και συνοδεύονται από ενημερωτικό φυλλάδιο ασθενούς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο. Μην συνθλίβετε, σπάτε ή το μασάτε. Μπορείτε να πάρετε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά με ή χωρίς τροφή.

Η δόση των συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών α θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών α. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Αν παραλείψετε μια δόση συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών α, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγξει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθεί ότι τα συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α λειτουργούν σωστά και δεν προκαλούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πιλοτική εξέταση, εξέταση μαστού και μαστογραφία (ακτινογραφία στήθους) μπορεί να χρειαστεί για να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα, εκτός εάν ο γιατρός σας σας πει διαφορετικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει όλα τα ραντεβού.

Είναι απίθανο μια μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα να μείνει έγκυος. Αλλά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών ενώ είστε έγκυος θα μπορούσε να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Η χρήση συζευγμένων οιστρογόνων για μεγάλο χρονικό διάστημα ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καρκίνου του ενδομητρίου ή καρκίνου της μήτρας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε τη μήτρα (μήτρα), ρωτήστε το γιατρό σας αν πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο προγεστίνης. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν η εμπειρία σας είναι ανώμαλη κολπική αιμορραγία.

Η χρήση συζευγμένων οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας, ειδικά σε γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η σωστή χρήση συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών a

Η χρήση συζευγμένων οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος, εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών προσβολών. Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μετά τη διακοπή της χρήσης του φαρμάκου. Ο κίνδυνος για αυτά τα σοβαρά προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερος αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη στο αίμα σας, διαβήτη ή εάν είστε υπέρβαροι ή καπνίζετε. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, σύγχυση, δυσκολία στην ομιλία, διπλή όραση, πονοκεφάλους, αδυναμία κίνησης των όπλων, ποδιών ή μυών του προσώπου ή αδυναμία ομιλίας.

Ενημερώστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρο που είναι υπεύθυνος για τη χρήση συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση (συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής) ή επείγουσας θεραπείας. Ο γιατρός σας θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α. τα συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα αποτελέσματα ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί σοβαρός πονοκέφαλος ή αιφνίδια απώλεια όρασης ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση, ενώ χρησιμοποιείτε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά a. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγχετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Μην τρώτε γκρέιπφρουτ ή πίνετε χυμό γκρέιπφρουτ ενώ χρησιμοποιείτε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά α. Ο γκρέιπφρουτ και ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να αλλάξουν την ποσότητα συζευγμένων οιστρογόνων συνθετικών α που απορροφάται στο σώμα.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (OTC) φάρμακα και φυτικά (π.χ. βότανα του Αγίου Ιωάννη) ή συμπληρώματα βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε συζευγμένα οιστρογόνα συνθετικά a

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία X Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

συζευγμένα οιστρογόνα συνθέτουν παρενέργειες

συζευγμένα οιστρογόνα

Atrophic Vaginitis οιστραδιόλη τοπική, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας Mirena, Premarin, Megace, Depo-Provera, μεγεστρόλη, μεδροξυπρογεστερόνη

Μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα οιστραδιόλη, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Οστεοπόρωση υδροχλωροθειαζίδη, αλενδρονάτη, Fosamax, οιστραδιόλη, ανθρακικό ασβέστιο, Prolia