συγγενή καρδιακά ελαττώματα στα συμπτώματα των παιδιών

Εάν το παιδί σας έχει συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια, αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στη δομή της καρδιάς του.

Ορισμένα συγγενή καρδιακά ελαττώματα στα παιδιά είναι απλά και δεν χρειάζονται θεραπεία, όπως μια μικρή τρύπα ανάμεσα στους θαλάμους καρδιάς που κλείνει μόνη της. Άλλα συγγενή καρδιακά ελαττώματα στα παιδιά είναι πιο σύνθετα και μπορεί να απαιτούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται σε μια περίοδο αρκετών ετών.

Ανοιχτό γκρι ή μπλε χρώμα του δέρματος (κυάνωση), ταχεία αναπνοή, φλεγμονώδη ρουθούνια, μυρμήγκιασμα κατά την αναπνοή, πρήξιμο στα πόδια, στην κοιλιά ή στις περιοχές γύρω από τα μάτια, δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της τροφοδότησης,

Πότε για να δείτε έναν γιατρό

Η είδηση ​​ότι το παιδί σας έχει συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να σας αφήσει να ανησυχείτε για την υγεία του παιδιού σας τώρα και στο μέλλον. Αλλά, η εκμάθηση για το συγγενές καρδιακό ελάττωμα του παιδιού σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε την κατάσταση και να ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Πώς λειτουργεί η καρδιά

Οι σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς εμφανίζονται συνήθως αμέσως μετά τη γέννηση ή κατά τους πρώτους μήνες της ζωής. Σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν

Πώς αναπτύσσονται τα ελαττώματα της καρδιάς

Λιγότερο σοβαρά συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να μην διαγνωστούν μέχρι αργότερα στην παιδική ηλικία, επειδή το παιδί σας μπορεί να μην έχει εμφανή σημάδια ενός προβλήματος. Εάν τα σημάδια και τα συμπτώματα είναι εμφανή σε μεγαλύτερα παιδιά, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται

Τύποι καρδιακών βλαβών

Σοβαρές συγγενείς ελλείψεις της καρδιάς συχνά διαγιγνώσκονται πριν ή αμέσως μετά το παιδί σας γεννιέται. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει κάποιο από τα παραπάνω σημεία ή συμπτώματα, καλέστε το γιατρό του παιδιού σας.

Εάν το παιδί σας έχει κάποιο από τα σημάδια ή τα συμπτώματα των λιγότερο σοβαρών καρδιακών ανωμαλιών καθώς μεγαλώνει, καλέστε το γιατρό του παιδιού σας. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας ενημερώσει εάν τα συμπτώματα του παιδιού σας οφείλονται σε καρδιακό ελάττωμα ή άλλη ιατρική κατάσταση.

Η καρδιά χωρίζεται σε τέσσερις κοίλους θαλάμους, δύο δεξιά και δύο αριστερά. Κατά την εκτέλεση της βασικής εργασίας – αντλώντας αίμα σε ολόκληρο το σώμα – η καρδιά χρησιμοποιεί την αριστερή και τη δεξιά πλευρά για διαφορετικά καθήκοντα.

Η δεξιά πλευρά της καρδιάς μεταφέρει αίμα στους πνεύμονες μέσω αγγείων που ονομάζονται πνευμονικές αρτηρίες. Στους πνεύμονες, το αίμα παίρνει οξυγόνο και στη συνέχεια επιστρέφει στην αριστερή πλευρά της καρδιάς μέσω των πνευμονικών φλεβών. Η αριστερή πλευρά της καρδιάς στη συνέχεια αντλεί το αίμα μέσω της αορτής και προς το υπόλοιπο σώμα.

Τι μπορείς να κάνεις

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι εβδομάδων της εγκυμοσύνης, η καρδιά αρχίζει να παίρνει σχήμα και αρχίζει να χτυπάει. Τα κύρια αιμοφόρα αγγεία που τρέχουν προς και από την καρδιά αρχίζουν επίσης να σχηματίζονται κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου χρόνου κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας

Δοκιμές για τη διάγνωση ενός συγγενούς καρδιακού ελλείμματος

Σε αυτό το σημείο στην ανάπτυξη του μωρού σας μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται τα ελαττώματα της καρδιάς. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι τι ακριβώς προκαλούν τα περισσότερα από αυτά τα ελαττώματα, αλλά πιστεύουν ότι η γενετική, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, ορισμένα φάρμακα και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας, που εμπίπτουν κυρίως σε αυτές τις κατηγορίες

Τρύπες στην καρδιά. Οι τρύπες μπορούν να σχηματιστούν στους τοίχους ανάμεσα στους θαλάμους της καρδιάς ή ανάμεσα στα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που φεύγουν από την καρδιά. Αυτές οι τρύπες επιτρέπουν την ανάμιξη του πλούσιου σε οξυγόνο και του οξυγόνου αίματος. Εάν οι τρύπες είναι μεγάλες και πολλά αίματα αναμειγνύονται, το αίμα που καταλήγει να κυκλοφορεί μέσα από το σώμα του παιδιού σας δεν μεταφέρει τόσο πολύ οξυγόνο όσο κανονικά.

Το να μην έχετε αρκετό οξυγόνο μπορεί να προκαλέσει μπλε χρώμα στο δέρμα ή τα νύχια του παιδιού σας. Το μωρό σας μπορεί επίσης να εμφανίσει σημάδια συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, όπως δύσπνοια, ευερεθιστότητα και οίδημα των ποδιών, επειδή τόσο το πλούσιο σε οξυγόνο όσο και το φτωχό οξυγόνο αίμα πλημμυρίζουν τους πνεύμονες.

Ένα ελαττωματικό κοιλιακό διάφραγμα είναι μια οπή στον τοίχο μεταξύ του δεξιού και του αριστερού θαλάμου στο κάτω μισό της καρδιάς (κοιλίες). Ένα κολπικό έλλειμμα του διαφράγματος εμφανίζεται όταν υπάρχει μια οπή μεταξύ των ανώτερων κοιλοτήτων της καρδιάς (κόλπος).

Ο αρτηριακός πόρος ευρεσιτεχνίας (PAY-tunt DUK-tus ahr-teer-e-O-sus) είναι μια κατάσταση που προκαλεί άνοιγμα μεταξύ της πνευμονικής αρτηρίας (που περιέχει αποξυγονωμένο αίμα) και της αορτής (που περιέχει οξυγονωμένο αίμα). Ένα πλήρες μειονέκτημα του κολποκοιλιακού σωλήνα είναι μια κατάσταση που προκαλεί μια οπή στο κέντρο της καρδιάς.

Παρεμπόδιση της ροής του αίματος. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία ή οι βαλβίδες καρδιάς είναι στενές λόγω καρδιακού ελάττωμα, η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα μέσω αυτών. Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα αυτού του τύπου ελάττωμα είναι η πνευμονική στένωση (stuh-NO-sis). Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν η βαλβίδα που επιτρέπει στο αίμα να περάσει από τη δεξιά κοιλία στους πνεύμονες μέσω της πνευμονικής αρτηρίας είναι πολύ στενή για να λειτουργήσει σωστά.

Ένας άλλος τύπος αποφρακτικού ελαττώματος είναι η αορτική στένωση. Σε αυτή την κατάσταση, η αορτική βαλβίδα, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περάσει από την αριστερή κοιλία προς το σώμα μέσω της αορτής, είναι πολύ στενή. Οι στενές βαλβίδες εξαναγκάζουν τον καρδιακό μυ να δουλέψει σκληρότερα, τελικά οδηγώντας σε πύκνωση και μεγέθυνση της καρδιάς.

Μη φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία. Αρκετά συγγενή καρδιακά ελαττώματα συμβαίνουν όταν τα αιμοφόρα αγγεία που πηγαίνουν προς και από την καρδιά δεν σχηματίζονται σωστά, ή δεν είναι τοποθετημένα όπως υποτίθεται ότι είναι.

Μακροχρόνια θεραπεία

Ένα ελάττωμα που ονομάζεται μεταφορά των μεγάλων αρτηριών είναι μια κατάσταση που προκαλείται από ανώμαλα αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζεται όταν η πνευμονική αρτηρία και η αορτή βρίσκονται στις λανθασμένες πλευρές της καρδιάς.

Μια κατάσταση που ονομάζεται συρραφή της αορτής συμβαίνει όταν το κύριο αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί το αίμα στο σώμα είναι πολύ στενό. Η συσχέτιση της αορτής προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η συνολική ανώμαλη πνευμονική φλεβική σύνδεση είναι ένα ελάττωμα που συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία από τους πνεύμονες συνδέονται με λανθασμένη περιοχή της καρδιάς.

Ανωμαλίες καρδιακής βαλβίδας. Εάν οι βαλβίδες καρδιάς δεν μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν σωστά, το αίμα δεν μπορεί να περάσει ομαλά.

Ένα παράδειγμα αυτού του τύπου ελαττώματος ονομάζεται ανωμαλία του Ebstein. Στην ανωμαλία του Ebstein, η τριγλώχινη βαλβίδα – η οποία βρίσκεται μεταξύ του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας – είναι παραμορφωμένη και συχνά διαρρέει.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πνευμονική αθησία, στην οποία λείπει η πνευμονική βαλβίδα, προκαλώντας μη φυσιολογική ροή αίματος στους πνεύμονες.

Τα περισσότερα συγγενή καρδιακά ελαττώματα οφείλονται σε προβλήματα που εμφανίζονται νωρίτερα στην ανάπτυξη της καρδιάς του παιδιού σας, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη. Ωστόσο, ορισμένοι περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες κινδύνου ενδέχεται να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Περιλαμβάνουν

Φάρμακα. Ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών καρδιακών ανωμαλιών. Δώστε στον γιατρό σας πλήρη κατάλογο των φαρμάκων που παίρνετε πριν επιχειρήσετε να μείνετε έγκυος.

Εύκολο να αναπνέει κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της δραστηριότητας · Εύκολα κουραστικός κατά τη διάρκεια άσκησης ή δραστηριότητας · Πρήξιμο στα χέρια, τους αστραγάλους ή τα πόδια

Τρύπες στην καρδιά. Οι τρύπες μπορούν να σχηματιστούν στους τοίχους ανάμεσα στους θαλάμους της καρδιάς ή ανάμεσα στα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που φεύγουν από την καρδιά. Αυτές οι τρύπες επιτρέπουν την ανάμιξη του πλούσιου σε οξυγόνο και του οξυγόνου αίματος. Εάν οι τρύπες είναι μεγάλες και το αίμα είναι αναμεμειγμένο, το αίμα που καταλήγει να κυκλοφορεί μέσα στο σώμα του παιδιού σας δεν μεταφέρει τόσο πολύ οξυγόνο όσο είναι φυσιολογικό · Το να μην έχετε αρκετό οξυγόνο μπορεί να προκαλέσει μπλε χρώμα του δέρματος ή των νυχιών του παιδιού σας. Το μωρό σας μπορεί επίσης να εμφανίσει συμπτώματα συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, όπως δύσπνοια, ευερεθιστότητα και πρήξιμο στα πόδια, επειδή τόσο το οξυγόνο που είναι πλούσιο σε οξυγόνο όσο και το φτωχό οξυγόνο πλημμυρίζουν τους πνεύμονες. δεξιά και αριστερή αίθουσες στο κάτω μισό της καρδιάς (κοιλίες). Ένα κολπικό ελάττωμα στο διάφραγμα συμβαίνει όταν υπάρχει μια οπή μεταξύ των ανώτερων κοιλοτήτων της καρδιάς (αρθρίτιδα). Ο αρτηριακός πόρος των αρτηριών (PAY-tunt DUK-tus ahr-teer-eO-sus) είναι μια κατάσταση που προκαλεί άνοιγμα μεταξύ της πνευμονικής αρτηρίας αποξυγονωμένο αίμα) και την αορτή (που περιέχει οξυγονωμένο αίμα). Ένα πλήρες μειονέκτημα του κολποκοιλιακού σωλήνα είναι μια κατάσταση που προκαλεί μια τρύπα στο κέντρο της καρδιάς. Εμποδίζεται η ροή του αίματος. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία ή οι βαλβίδες καρδιάς είναι στενές λόγω καρδιακού ελάττωμα, η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα μέσω αυτών. Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα αυτού του τύπου ελάττωμα είναι η πνευμονική στένωση (stuh-NO-sis). Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν η βαλβίδα που επιτρέπει στο αίμα να περάσει από τη δεξιά κοιλία στους πνεύμονες μέσω της πνευμονικής αρτηρίας είναι πολύ στενή για να λειτουργήσει σωστά. Ένας άλλος τύπος αποφρακτικού ελαττώματος είναι η αορτική στένωση. Σε αυτή την κατάσταση, η αορτική βαλβίδα, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περάσει από την αριστερή κοιλία προς το σώμα μέσω της αορτής, είναι πολύ στενή. Οι στενές βαλβίδες εξαναγκάζουν τον καρδιακό μυ να δουλέψει πιο σκληρά, τελικά οδηγώντας σε πύκνωση και μεγέθυνση της καρδιάς · Μη φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία. Αρκετά συγγενή καρδιακά ελαττώματα συμβαίνουν όταν τα αιμοφόρα αγγεία που πηγαίνουν προς και από την καρδιά δεν σχηματίζονται σωστά ή δεν είναι τοποθετημένα όπως υποτίθεται ότι είναι ένα ελάττωμα που ονομάζεται μεταφορά των μεγάλων αρτηριών είναι μια κατάσταση που προκαλείται από μη φυσιολογική αιμοφόρα αγγεία. Παρουσιάζεται όταν η πνευμονική αρτηρία και η αορτή βρίσκονται στις λανθασμένες πλευρές της καρδιάς · μια κατάσταση που ονομάζεται συρραφή της αορτής συμβαίνει όταν το κύριο αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί το αίμα στο σώμα είναι πολύ στενό. Η συσχέτιση της αορτής προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση · η συνολική ανώμαλη πνευμονική φλεβική σύνδεση είναι ένα ελάττωμα που συμβαίνει όταν αιμοφόρα αγγεία από τους πνεύμονες συνδέονται με λανθασμένη περιοχή της καρδιάς · ανωμαλίες καρδιακής βαλβίδας. Εάν οι βαλβίδες της καρδιάς δεν μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν σωστά, το αίμα δεν μπορεί να τρέξει ομαλά · ένα παράδειγμα αυτού του τύπου ελαττώματος ονομάζεται ανωμαλία του Ebstein. Στην ανωμαλία του Ebstein, η τριγλώδης βαλβίδα – η οποία βρίσκεται μεταξύ του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας – παραμορφώνεται και συχνά διαρρέει · Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πνευμονική αθησία, στην οποία λείπει η πνευμονική βαλβίδα προκαλώντας μη φυσιολογική ροή αίματος στους πνεύμονες. Μια υποανάπτυκτη καρδιά. Μερικές φορές, ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς δεν αναπτύσσεται σωστά. Για παράδειγμα, στο υποπλαστικό σύνδρομο της αριστερής καρδιάς, η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να αντλήσει αποτελεσματικά αρκετό αίμα στο σώμα. · Ένας συνδυασμός ελαττωμάτων. Μερικά βρέφη γεννιούνται με πολλά καρδιακά ελαττώματα. Η τετραλογία του Fallot είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων ελαττωμάτων: μια τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στις κοιλίες της καρδιάς, ένα στενό πέρασμα μεταξύ της δεξιάς κοιλίας και της πνευμονικής αρτηρίας, μια μετατόπιση της σύνδεσης του η αορτή στην καρδιά και ο πυκνός μυς στη δεξιά κοιλία.

Ρουβέλ (Γερμανική ιλαρά). Έχοντας ερυθρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη της καρδιάς του μωρού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δοκιμάσει για ανοσία σε αυτή την ιογενή νόσο πριν από την εγκυμοσύνη και να σας εμβολιάσει αν δεν είστε ανοσοποιημένος. Η ύπαρξη αυτής της χρόνιας κατάστασης μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της καρδιάς του εμβρύου. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ελέγχοντας προσεκτικά τον διαβήτη πριν επιχειρήσετε να συλλάβετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο διαβήτης κύησης δεν αυξάνει γενικά τον κίνδυνο του μωρού σας να αναπτύξει καρδιακό ελάττωμα. Ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών καρδιακών ανωμαλιών. Δώστε στον γιατρό σας πλήρη κατάλογο των φαρμάκων που παίρνετε πριν επιχειρήσετε να μείνετε έγκυος. Τα φάρμακα που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν τη θαλιδομίδη (Thalomid), την φαρμακευτική αγωγή για την ακμή, την ισοτρετινοΐνη (Amnesteem, Claravis, Sotret), το λίθιο και την κατάσχεση φάρμακα που περιέχουν βαλπροϊκό · Πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή αυξάνει τον κίνδυνο συγγενών καρδιακών ανωμαλιών. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την πιθανότητα συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας στο μωρό. Τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα εμφανίζονται να τρέχουν σε οικογένειες και σχετίζονται με πολλά γενετικά σύνδρομα. Πολλά παιδιά με σύνδρομο Down – τα οποία προκαλούνται από ένα επιπλέον 21ο χρωμόσωμα (τρισωμία 21) – έχουν καρδιακές βλάβες. Ένα κομμάτι που λείπει (διαγραφή) γενετικού υλικού στο χρωμόσωμα 22 προκαλεί επίσης καρδιακές βλάβες. · Οι γενετικοί έλεγχοι μπορούν να ανιχνεύσουν τέτοιες διαταραχές κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Εάν έχετε ήδη ένα παιδί με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια, ένας γενετικός σύμβουλος μπορεί να εκτιμήσει τις πιθανότητες ότι το επόμενο παιδί σας θα έχει ένα.

Τα φάρμακα που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν τη θαλιδομίδη (Thalomid), την φαρμακευτική αγωγή για την ακμή, την ισοτρετινοΐνη (Amnesteem, Claravis, Sotret), τα φάρμακα λιθίου και κατά των κρίσεων που περιέχουν βαλπροϊκό οξύ.

Κληρονομικότητα. Τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα εμφανίζονται να τρέχουν σε οικογένειες και σχετίζονται με πολλά γενετικά σύνδρομα. Πολλά παιδιά με σύνδρομο Down – τα οποία προκαλούνται από ένα επιπλέον 21ο χρωμόσωμα (τρισωμία 21) – έχουν καρδιακές βλάβες. Ένα κομμάτι που λείπει (διαγραφή) γενετικού υλικού στο χρωμόσωμα 22 προκαλεί επίσης καρδιακές βλάβες.

Οι γενετικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν τέτοιες διαταραχές κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Εάν έχετε ήδη ένα παιδί με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια, ένας γενετικός σύμβουλος μπορεί να εκτιμήσει τις πιθανότητες ότι το επόμενο παιδί σας θα έχει ένα.

Ορισμένες πιθανές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια περιλαμβάνουν

Ανάγκη για δια βίου παρακολούθηση. Η θεραπεία για παιδιά που έχουν συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να μην τελειώνει με χειρουργικές επεμβάσεις ή φάρμακα ενώ είναι μικρά.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να έχουν επίγνωση των καρδιακών τους προβλημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς το ελάττωμά τους μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης από καρδιακό ιστό (ενδοκαρδίτιδα), καρδιακής ανεπάρκειας ή καρδιακής βαλβίδας. Τα περισσότερα παιδιά με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να βλέπουν τακτικά από έναν καρδιολόγο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Εάν το παιδί σας έχει απειλητική για τη ζωή καρδιακό ελάττωμα, πιθανόν να εντοπιστεί σύντομα μετά τη γέννηση ή πιθανώς πριν από τη γέννηση ως μέρος των εξετάσεων ρουτίνας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας παρουσιάζει καρδιακή ανεπάρκεια αργότερα σε παιδική ή παιδική ηλικία, μιλήστε στο γιατρό του παιδιού σας. Να είστε έτοιμοι να περιγράψετε τα συμπτώματα του παιδιού σας και να δώσετε ένα οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, καθώς κάποια ελαττώματα της καρδιάς τείνουν να είναι κληρονομικά.

Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί επίσης να θέλει να μάθει αν η μητέρα του παιδιού είχε οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση ή χρησιμοποίησε οποιαδήποτε φάρμακα ή αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που μπορεί να ήταν παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο χρόνος σας με τον γιατρό σας είναι περιορισμένος, οπότε η προετοιμασία μιας λίστας ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Ίσως θελήσετε να ρωτήσετε τις ακόλουθες ερωτήσεις

Ο γιατρός σας πιθανόν να σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων. Εάν είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε αυτές, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να ξεπεράσετε τα σημεία στα οποία θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ρωτήσει

Ο γιατρός του παιδιού μπορεί αρχικά να υποψιάζεται ότι παρουσιάζει πρόβλημα, επειδή ακούει ένα καρδιακό μουρμουρητό κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας εξετάσεων. Ένα ραβδόχαρτο είναι ένας ήχος που συμβαίνει όταν το αίμα ρέει ασυνήθιστα μέσω της καρδιάς ή των αιμοφόρων αγγείων. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να ακούσει ένα καρδιακό μουρμουρητό με ένα στηθοσκόπιο.

Τα περισσότερα καρδιοπάτια είναι αθώα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καρδιακό ελάττωμα και ότι το μούδιασμα δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού σας. Ορισμένα μαστίγια, ωστόσο, μπορεί να σημαίνουν ότι το αίμα ρέει από την καρδιά του παιδιού σας ασυνήθιστα επειδή έχει καρδιακό ελάττωμα.

Εάν είναι πιθανό το παιδί σας να έχει καρδιακό ελάττωμα, ο γιατρός σας ή ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να διατάξει διάφορες εξετάσεις για να διαπιστώσει εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με την καρδιά. Εκτός από μια κανονική φυσική εξέταση, αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν

Echocardiogram. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τακτικό ηχοκαρδιογράφημα για να διαγνώσει ένα συγγενές καρδιακό ελάττωμα μετά τη γέννηση του παιδιού σας.

Σε αυτή τη μη επεμβατική δοκιμή, ο γιατρός του παιδιού σας εκτελεί υπερηχογράφημα για να παράγει εικόνες της καρδιάς. Ένα ηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στον γιατρό να βλέπει την καρδιά του παιδιού σας σε κίνηση και να εντοπίζει τις ανωμαλίες στον καρδιακό μυ και τις βαλβίδες.

Καρδιακός καθετηριασμός. Σε αυτή τη δοκιμασία, ένας λεπτός, εύκαμπτος σωλήνας (καθετήρας) εισάγεται σε ένα αιμοφόρο αγγείο στη βουβωνική χώρα του μωρού σας και οδηγείται μέσα από αυτό μέσα στην καρδιά.

Ο καθετηριασμός είναι μερικές φορές απαραίτητος επειδή μπορεί να δώσει στον γιατρό του παιδιού σας πολύ πιο λεπτομερή εικόνα για την καρδιακή ανεπάρκεια του παιδιού σας από ένα ηχοκαρδιογράφημα. Επιπλέον, ορισμένες διαδικασίες θεραπείας μπορούν να γίνουν κατά τον καρδιακό καθετηριασμό.

Ένα συγγενές ελάττωμα της καρδιάς μπορεί να μην έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην υγεία του παιδιού σας – σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια ελαττώματα μπορεί ασφαλώς να μην θεραπευτούν. Ορισμένα ελαττώματα, όπως μικρές τρύπες, μπορεί ακόμη και να διορθωθούν καθώς το παιδί σας μεγαλώνει.

Ορισμένα ελαττώματα της καρδιάς, ωστόσο, είναι σοβαρά και απαιτούν θεραπεία αμέσως μετά την εύρεση τους. Ανάλογα με τον τύπο της καρδιακής ανεπάρκειας που έχει το παιδί σας, οι γιατροί θεραπεύουν τα συγγενή ελλείμματα της καρδιάς

Διαδικασίες που χρησιμοποιούν καθετηριασμό. Ορισμένα παιδιά και ενήλικες έχουν τώρα τα συγγενή ελαττώματα της καρδιάς τους επισκευασμένα χρησιμοποιώντας τεχνικές καθετηριασμού, οι οποίες επιτρέπουν την επισκευή να γίνει χωρίς χειρουργικό άνοιγμα του στήθους και της καρδιάς. Στις διαδικασίες που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας καθετηριασμό, ο γιατρός εισάγει έναν λεπτό σωλήνα (καθετήρα) σε μια φλέβα ποδιού και τον οδηγεί στην καρδιά με τη βοήθεια εικόνων ακτίνων Χ.

Μόλις τοποθετηθεί ο καθετήρας στη θέση του ελαττώματος, μικρά εργαλεία περνάνε μέσω του καθετήρα στην καρδιά για να αποκαταστήσουν το ελάττωμα. Οι διαδικασίες του καθετήρα μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση οπών ή περιοχών στενεύσεως.

Για τη διόρθωση μιας τρύπας στην καρδιά, όπως ενός κολπικού διαφράγματος, ένας καθετήρας σπείρεται μέσω ενός αιμοφόρου αγγείου στην οπή. Ο καθετήρας είναι εφοδιασμένος με μια συσκευή που μοιάζει με ομπρέλα και ανοίγει και αφήνεται στη θέση του. Αυτό συνδέει την τρύπα, και με την πάροδο του χρόνου, ο κανονικός ιστός μεγαλώνει πάνω από τη συσκευή.

Για την επιδιόρθωση περιοχών στενώσεως, όπως η στένωση πνευμονικών βαλβίδων, ένας καθετήρας είναι εφοδιασμένος με ένα μικρό μπαλόνι που διογκώνεται στην περιοχή που έχει στενωθεί. Αυτό δημιουργεί μια ευρύτερη περιοχή για την ροή του αίματος.

Χειρουργική ανοικτής καρδιάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός του παιδιού σας δεν μπορεί να διορθώσει την καρδιακή ανεπάρκεια του παιδιού σας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία καθετήρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του ελάττωματος.

Ο τύπος χειρουργικής που χρειάζεται το παιδί σας εξαρτάται από την έκταση του ελαττώματος. Για μερικά συγγενή καρδιακά ελαττώματα, όπως τρύπες στην καρδιά, μπορεί να είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Ωστόσο, συγγενή καρδιακά ελαττώματα συνήθως διορθώνονται χρησιμοποιώντας χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Οποιοσδήποτε τύπος χειρουργικής επέμβασης απαιτεί προσωρινή διακοπή της καρδιάς και χρήση μηχανής καρδιάς-πνεύμονα για την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο χειρουργικών επεμβάσεων είναι ότι σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, οι χειρουργοί μπορούν να λειτουργούν μέσω των πλευρών χρησιμοποιώντας μόνο μικρές οπές. Σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, το στήθος πρέπει να ανοίξει.

Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι μείζονες ιατρικές διαδικασίες και μπορεί να απαιτούν σημαντικό χρόνο αποκατάστασης για το παιδί σας.

Φάρμακα. Μερικά ήπια συγγενή καρδιακά ελαττώματα, ειδικά αυτά που βρίσκονται αργότερα στην παιδική ηλικία ή την ενηλικίωση, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα που βοηθούν την καρδιά να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Και, μερικές φορές, τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ή δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πλήρως. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι μια επιλογή.

Τα φάρμακα που είναι γνωστά ως αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ), οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης ΙΙ, οι βήτα αναστολείς και τα φάρμακα που προκαλούν απώλεια υγρών (διουρητικά) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης στην καρδιά μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ποσότητα υγρό στο στήθος. Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να συνταγογραφηθούν για να βοηθήσουν τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς (αρρυθμίες).

Μερικές φορές, ένας συνδυασμός θεραπειών είναι απαραίτητος. Επιπλέον, κάποιες καθετήρες ή χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να γίνονται σε βήματα, για μια χρονική περίοδο. Άλλοι ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν καθώς μεγαλώνει ένα παιδί.

Μερικά παιδιά με συγγενή καρδιακά ελαττώματα απαιτούν πολλαπλές διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Παρόλο που τα αποτελέσματα για τα παιδιά με καρδιακές ανεπάρκειες έχουν βελτιωθεί δραματικά, οι περισσότεροι άνθρωποι, εκτός από αυτούς με πολύ απλά ελαττώματα, θα απαιτούν συνεχή φροντίδα, ακόμα και μετά από διορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Δια βίου παρακολούθηση και θεραπεία. Ακόμη και αν το παιδί σας έχει χειρουργική επέμβαση για να θεραπεύσει ένα καρδιακό ελάττωμα, η κατάσταση του παιδιού σας θα πρέπει να παρακολουθείται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αρχικά, αυτό γίνεται από παιδιατρικό καρδιολόγο και κατόπιν από ενήλικα καρδιολόγο. Ένα συγγενές καρδιακό ελάττωμα μπορεί να επηρεάσει την ενήλικη ζωή του παιδιού σας, καθώς μπορεί να συμβάλει σε άλλα προβλήματα υγείας.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, είναι σημαντικό να του υπενθυμίσετε την κατάσταση της καρδιάς που διορθώθηκε και την ανάγκη για συνεχή φροντίδα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ενημερώνει τον γιατρό του σχετικά με το καρδιακό ελάττωμα και τις διαδικασίες που εκτελούνται για τη θεραπεία του προβλήματος.

Περιορισμοί άσκησης. Οι γονείς των παιδιών με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια ενδέχεται να ανησυχούν για τους κινδύνους τραχύτητας και δραστηριότητας ακόμη και μετά τη θεραπεία. Αν και ορισμένα παιδιά μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την ποσότητα ή τον τύπο της άσκησης, πολλοί μπορούν να συμμετέχουν σε κανονική ή σχεδόν κανονική δραστηριότητα.

Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας πει ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλείς για το παιδί σας. Εάν ορισμένες δραστηριότητες δημιουργούν διάφορους κινδύνους, ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει σε άλλες δραστηριότητες, αντί να εστιάζει σε αυτό που δεν μπορεί να κάνει. Αν και κάθε παιδί είναι διαφορετικό, τα περισσότερα παιδιά με συγγενή καρδιακά ελαττώματα μεγαλώνουν για να οδηγήσουν υγιή, παραγωγική ζωή.

Πρόληψη της μόλυνσης. Ανάλογα με τον τύπο του συγγενούς καρδιακού ελάττωμα που είχε το παιδί σας και με τη χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωσή του, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα για να αποτρέψει τη μόλυνση.

Μερικές φορές, ένα συγγενές ελάττωμα της καρδιάς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων – είτε στην επένδυση της καρδιάς είτε στις καρδιακές βαλβίδες (μολυσματική ενδοκαρδίτιδα). Λόγω αυτού του κινδύνου, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να πάρει αντιβιοτικά για να αποτρέψει τη μόλυνση πριν από πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις ή οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Τα παιδιά που είναι πιθανότερο να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης περιλαμβάνουν εκείνα των οποίων το ελάττωμα επιδιορθώθηκε με προσθετικό υλικό ή συσκευή, όπως τεχνητή καρδιακή βαλβίδα. Τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικής συσκευής τους προηγούμενους έξι μήνες αντιμετωπίζουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Ρωτήστε τον καρδιολόγο του παιδιού σας εάν τα προληπτικά αντιβιοτικά είναι απαραίτητα για το παιδί σας.

Είναι φυσικό για πολλούς γονείς να αισθάνονται ανησυχούν για την υγεία του παιδιού τους, ακόμα και μετά τη θεραπεία ενός συγγενούς καρδιακού ελάττωμα. Αν και πολλά παιδιά που έχουν συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα παιδιά χωρίς καρδιακά ελαττώματα, μπορείτε να δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εάν το παιδί σας είχε συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια

Επειδή η ακριβής αιτία των πιο συγγενών καρδιακών ανωμαλιών είναι άγνωστη, μπορεί να μην είναι δυνατή η πρόληψη αυτών των καταστάσεων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν το συνολικό κίνδυνο του παιδιού σας από γενετικές ανωμαλίες και ενδεχομένως καρδιακά ελαττώματα, όπως

επισκεφθείτε το γιατρό σας

Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτή η σοβαρή επιπλοκή, που καθιστά δύσκολη την καρδιά να αντλεί αίμα στο σώμα, μπορεί να αναπτυχθεί σε μωρά που έχουν σημαντικό καρδιακό ελάττωμα. Τα συμπτώματα της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν ταχεία αναπνοή, συχνά με αναπνοές αναπνοής και χαμηλή αύξηση βάρους · βραδύτερη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Τα παιδιά με πιο σοβαρά συγγενή ελλείμματα της καρδιάς συχνά αναπτύσσονται και αναπτύσσονται πιο αργά από ό, τι τα παιδιά που δεν έχουν καρδιακά ελαττώματα. Μπορεί να είναι μικρότερα από άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας και, εάν το νευρικό σύστημα έχει επηρεαστεί, μπορεί να μάθει να περπατάει και να μιλάει αργότερα από άλλα παιδιά, προβλήματα καρδιακού ρυθμού. Τα προβλήματα καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες) μπορεί να προκληθούν από συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια ή από ουλές που σχηματίζονται μετά από χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση ενός συγγενούς καρδιακού ελαττώματος. Εάν το καρδιακό ελάττωμα του παιδιού σας προκαλεί αίμα πλούσιο σε οξυγόνο και οξυγόνο για να αναμειχθεί στην καρδιά του / της, το παιδί σας μπορεί να αναπτύξει ένα γκριζωπό μπλε χρώμα δέρματος, μια κατάσταση που ονομάζεται κυάνωση. Παρόλο που είναι ασυνήθιστο, ορισμένα παιδιά με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω θρόμβων αίματος που διέρχονται από μια τρύπα στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι επίσης μια πιθανή επιπλοκή ορισμένων διορθωτικών χειρουργικών επεμβάσεων για συγγενή καρδιακά ελαττώματα. Συναισθηματικά θέματα. Μερικά παιδιά με συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να αισθάνονται επισφαλείς ή να αναπτύσσουν συναισθηματικά προβλήματα εξαιτίας του μεγέθους τους, περιορισμούς δραστηριότητας ή μαθησιακών δυσκολιών. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας αν ανησυχείτε για τις διαθέσεις του παιδιού σας · Ανάγκη για δια βίου παρακολούθηση. Η θεραπεία για παιδιά που έχουν συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να μην τελειώνει με χειρουργικές επεμβάσεις ή φάρμακα ενώ είναι μικρά · Τα παιδιά που έχουν καρδιακά ελαττώματα πρέπει να έχουν επίγνωση των καρδιακών τους προβλημάτων καθ ‘όλη τη ζωή τους, καθώς το ελάττωμά τους μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακού ιστού (ενδοκαρδίτιδα), προβλήματα καρδιακής ανεπάρκειας ή καρδιακής βαλβίδας. Τα περισσότερα παιδιά με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να βλέπουν τακτικά από έναν καρδιολόγο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Καταγράψτε τυχόν σημεία και συμπτώματα που βιώνει το παιδί σας, συμπεριλαμβανομένων όσων μπορεί να φαίνονται άσχετοι με καρδιακά προβλήματα. Καταγράψτε τα συμπτώματα όταν ξεκινάτε ένα συμβάν · Καταρτίστε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, τις βιταμίνες ή τα συμπληρώματα που λαμβάνει η μητέρα του παιδιού · Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα σχετίζονται με το οικογενειακό ιστορικό μου; Ποια είδη εξετάσεων χρειάζεται το παιδί μου; Οι εξετάσεις αυτές απαιτούν ειδική προετοιμασία; Το παιδί μου χρειάζεται θεραπεία; Αν ναι, πότε; Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία; Πιστεύετε ότι το παιδί μου θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμες επιπλοκές; Πώς θα παρακολουθήσουμε για πιθανές επιπλοκές; Εάν έχω περισσότερα παιδιά, ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτή η κατάσταση σε αυτά; Υπάρχουν φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι με μένα; Τι ιστοσελίδες προτείνετε να επισκεφθείτε;

Πότε παρατηρήσατε για πρώτη φορά τα συμπτώματα του παιδιού σας; Μπορείτε να περιγράψετε τα συμπτώματα του παιδιού σας; Πότε εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα; Έχουν τα συμπτώματα συνεχή ή περιστασιακά; Τα συμπτώματα φαίνεται να χειροτερεύουν; Έχετε κάποιο οικογενειακό ιστορικό των συγγενών καρδιακών ελαττωμάτων; Μήπως φαίνεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα του παιδιού σας; Έχει το παιδί σας να μεγαλώνει και να ανταποκρίνεται στα αναπτυξιακά ορόσημα όπως αναμένεται;

Εμβρυϊκό ηχοκαρδιογράφημα. Αυτή η εξέταση επιτρέπει στον γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το παιδί σας έχει καρδιακή ανεπάρκεια πριν γεννηθεί, επιτρέποντας στον γιατρό σας να προγραμματίζει καλύτερα τη θεραπεία. Σε αυτή τη δοκιμασία, ο γιατρός σας εκτελεί υπερηχογράφημα. Τα ηχητικά κύματα από τον υπερηχογράφημα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια εικόνα της καρδιάς του μωρού σας, Echocardiogram. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κανονικό ηχοκαρδιογράφημα για να διαγνώσει ένα συγγενές ελάττωμα της καρδιάς μετά τη γέννηση του παιδιού σας · Σε αυτή τη μη επεμβατική δοκιμή, ο γιατρός του παιδιού εκτελεί υπερηχογράφημα για να παράγει εικόνες της καρδιάς. Ένα ηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στον γιατρό να βλέπει την καρδιά του παιδιού σας σε κίνηση και να εντοπίζει τις ανωμαλίες στον καρδιακό μυ και τις βαλβίδες · ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αυτή η μη επεμβατική δοκιμή καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς του παιδιού σας και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση καρδιακών ανωμαλιών ή προβλημάτων ρυθμού. Τα ηλεκτρόδια που είναι συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή και τον εκτυπωτή τοποθετούνται στο στήθος του μωρού σας και δείχνουν κύματα που δείχνουν πως χτυπάει η καρδιά του παιδιού σας. Το παιδί σας μπορεί να έχει ακτινογραφία θώρακος για να δει αν η καρδιά είναι διευρυμένη ή εάν οι πνεύμονες έχουν επιπλέον αίμα ή άλλο υγρό σε αυτά. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας, παλμική οξυμετρία. Αυτή η δοκιμή μετρά πόση ποσότητα οξυγόνου υπάρχει στο αίμα του παιδιού σας. Ένας αισθητήρας τοποθετείται στο τέλος του δακτύλου του παιδιού σας για να καταγράψει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα του παιδιού σας. Το υπερβολικά μικρό οξυγόνο μπορεί να υποδηλώνει ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα καρδιάς · Καρδιακός καθετηριασμός. Σε αυτή τη δοκιμασία, ένας λεπτός, εύκαμπτος σωλήνας (καθετήρας) εισάγεται σε ένα αιμοφόρο αγγείο στη βουβωνική χώρα του μωρού σας και οδηγείται μέσα από αυτό μέσα στην καρδιά.Η καθετηριοποίηση είναι μερικές φορές απαραίτητη επειδή μπορεί να δώσει στον γιατρό του παιδιού σας μια πολύ πιο λεπτομερή εικόνα του παιδιού σας καρδιακό ελάττωμα από ένα ηχοκαρδιογράφημα. Επιπλέον, ορισμένες διαδικασίες θεραπείας μπορούν να γίνουν κατά τον καρδιακό καθετηριασμό.

Διαδικασίες που χρησιμοποιούν καθετηριασμό. Ορισμένα παιδιά και ενήλικες έχουν τώρα τα συγγενή ελαττώματα της καρδιάς τους επισκευασμένα χρησιμοποιώντας τεχνικές καθετηριασμού, οι οποίες επιτρέπουν την επισκευή να γίνει χωρίς χειρουργικό άνοιγμα του στήθους και της καρδιάς. Στις διαδικασίες που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας καθετηριασμό, ο γιατρός εισάγει έναν λεπτό σωλήνα (καθετήρα) σε φλέβα του ποδιού και τον οδηγεί στην καρδιά με τη βοήθεια εικόνων ακτίνων Χ · Αφού ο καθετήρας τοποθετηθεί στο σημείο του ελαττώματος, μικροσκοπικά εργαλεία περνάνε από τον καθετήρα στην καρδιά για να αποκαταστήσουν το ελάττωμα. Οι διαδικασίες του καθετήρα μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση τρυπών ή περιοχών στενώσεως · Για να διορθωθεί μια τρύπα στην καρδιά, όπως ένα κολπικό στέλεχος, ένα καθετήρα σπείρεται μέσω ενός αιμοφόρου αγγείου στην οπή. Ο καθετήρας είναι εφοδιασμένος με μια συσκευή που μοιάζει με ομπρέλα και ανοίγει και αφήνεται στη θέση του. Αυτό συνδέει την τρύπα, και με την πάροδο του χρόνου, ο φυσιολογικός ιστός αναπτύσσεται πάνω από τη συσκευή. Για την επιδιόρθωση περιοχών στένωσης, όπως η στένωση πνευμονικών βαλβίδων, ένας καθετήρας είναι εφοδιασμένος με ένα μικρό μπαλόνι που διογκώνεται στην περιοχή που είναι στενός. Αυτό δημιουργεί μια ευρύτερη περιοχή για τη ροή του αίματος. · Χειρουργική ανοικτής καρδιάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός του παιδιού σας δεν μπορεί να διορθώσει την καρδιακή ανεπάρκεια του παιδιού σας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία καθετήρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει το ελάττωμα. Ο τύπος χειρουργικής που χρειάζεται το παιδί σας εξαρτάται από την έκταση του ελάττωματος. Για μερικά συγγενή καρδιακά ελαττώματα, όπως τρύπες στην καρδιά, μπορεί να είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Ωστόσο, τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα συνήθως διορθώνονται χρησιμοποιώντας χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς · Οποιοσδήποτε τύπος χειρουργικής επέμβασης απαιτεί προσωρινή διακοπή της καρδιάς και χρήση μηχανής καρδιάς-πνεύμονα για την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο χειρουργικών επεμβάσεων είναι ότι σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, οι χειρουργοί μπορούν να λειτουργούν μέσω των πλευρών χρησιμοποιώντας μόνο μικρές οπές. Σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, το στήθος πρέπει να ανοίξει · Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι μείζονες ιατρικές διαδικασίες και μπορεί να απαιτούν σημαντικό χρόνο αποκατάστασης για το παιδί σας · μεταμόσχευση καρδιάς. Εάν ένα σοβαρό καρδιακό ελάττωμα δεν μπορεί να αποκατασταθεί, μια μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να είναι μια επιλογή. Μερικά ήπια συγγενή καρδιακά ελαττώματα, ειδικά αυτά που βρίσκονται αργότερα στην παιδική ηλικία ή την ενηλικίωση, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα που βοηθούν την καρδιά να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Και, μερικές φορές, τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ή δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πλήρως. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι μια επιλογή. Τα φάρμακα που είναι γνωστά ως αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης (ACE), οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης ΙΙ, οι βήτα αναστολείς και τα φάρμακα που προκαλούν απώλεια υγρών (διουρητικά) μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ποσότητα του υγρού στο στήθος. Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να συνταγογραφηθούν για να βοηθήσουν τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς (αρρυθμίες).

Δια βίου παρακολούθηση και θεραπεία. Ακόμη και αν το παιδί σας έχει χειρουργική επέμβαση για να θεραπεύσει ένα καρδιακό ελάττωμα, η κατάσταση του παιδιού σας θα πρέπει να παρακολουθείται για το υπόλοιπο της ζωής του. · Αρχικά, αυτό γίνεται από παιδιατρικό καρδιολόγο και κατόπιν από ενήλικα καρδιολόγο. Ένα συγγενές ελάττωμα της καρδιάς μπορεί να επηρεάσει την ενήλικη ζωή του παιδιού σας, καθώς μπορεί να συμβάλει και σε άλλα προβλήματα υγείας.Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, είναι σημαντικό να του υπενθυμίσετε την καρδιακή πάθηση που διορθώθηκε και την ανάγκη για συνεχή φροντίδα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ενημερώνει τον γιατρό του για το καρδιακό ελάττωμα και τις διαδικασίες που εκτελούνται για τη θεραπεία του προβλήματος. Οι γονείς των παιδιών με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια ενδέχεται να ανησυχούν για τους κινδύνους τραχύτητας και δραστηριότητας ακόμη και μετά τη θεραπεία. Παρόλο που ορισμένα παιδιά μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την ποσότητα ή τον τύπο άσκησης, πολλοί μπορούν να συμμετάσχουν σε φυσιολογική ή σχεδόν φυσιολογική δραστηριότητα. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας πει ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλείς για το παιδί σας. Εάν ορισμένες δραστηριότητες δημιουργούν διάφορους κινδύνους, ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει σε άλλες δραστηριότητες, αντί να εστιάζει σε αυτό που δεν μπορεί να κάνει. Παρόλο που κάθε παιδί είναι διαφορετικό, τα περισσότερα παιδιά με συγγενή καρδιακά ελαττώματα μεγαλώνουν για να οδηγούν υγιείς, παραγωγικές ζωές. Ανάλογα με τον τύπο του συγγενούς καρδιακού ελάττωμα που είχε το παιδί σας και με τη χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωσή του, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της λοίμωξης. Μερικές φορές ένα συγγενές καρδιακό ελάττωμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων – των βαλβίδων καρδιάς ή καρδιάς (μολυσματική ενδοκαρδίτιδα). Λόγω του κινδύνου αυτού, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να πάρει αντιβιοτικά για να αποτρέψει τη μόλυνση πριν από πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις ή οδοντιατρικές επεμβάσεις. Τα παιδιά που είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης περιλαμβάνουν εκείνα των οποίων το ελάττωμα επισκευάστηκε με προσθετικό υλικό ή συσκευή, μια τεχνητή καρδιακή βαλβίδα. Τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικής συσκευής τους προηγούμενους έξι μήνες αντιμετωπίζουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Ρωτήστε τον καρδιολόγο του παιδιού σας εάν τα προληπτικά αντιβιοτικά είναι απαραίτητα για το παιδί σας.

Αναπτυξιακές δυσκολίες. Επειδή ορισμένα παιδιά που έχουν συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να είχαν μακρύ χρόνο ανάρρωσης από χειρουργικές επεμβάσεις ή από διαδικασίες, ενδέχεται να υστερούν αναπτυξιακά πίσω από άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Ορισμένες δυσκολίες των παιδιών μπορεί να διαρκέσουν στα σχολικά τους χρόνια και μπορεί να έχουν δυσκολίες να μάθουν να διαβάζουν ή να γράφουν επίσης. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας μέσα από τις αναπτυξιακές δυσκολίες του, τις συναισθηματικές δυσκολίες. Πολλά παιδιά που έχουν αναπτυξιακές δυσκολίες μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς σχετικά με τις ικανότητές τους και μπορεί να έχουν συναισθηματικές δυσκολίες καθώς φτάνουν στη σχολική ηλικία. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ομάδες υποστήριξης γονέων ή επίσκεψη σε θεραπευτή ή ψυχολόγο για το παιδί σας. Έχοντας ένα παιδί με σοβαρό ιατρικό πρόβλημα δεν είναι εύκολο και, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ελαττώματος, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και τρομακτικό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ομιλία με άλλους γονείς που έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση σας φέρνει άνεση και ενθάρρυνση. Ρωτήστε τον γιατρό του παιδιού σας εάν υπάρχουν τοπικές ομάδες υποστήριξης.

Πάρτε ένα εμβόλιο ερυθράς (γερμανικής ιλαράς). Μια λοίμωξη από ερυθρά κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της καρδιάς του μωρού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε. Ελέγξτε τις χρόνιες παθήσεις. Εάν έχετε διαβήτη, η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών ανωμαλιών. Εάν έχετε άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως η επιληψία, που απαιτούν τη χρήση φαρμάκων, συζητήστε με τον γιατρό σας τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των φαρμάκων. Αποφύγετε τις επιβλαβείς ουσίες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφήστε τη ζωγραφική και τον καθαρισμό με προϊόντα με έντονη οσμή σε κάποιον άλλο. Επίσης, μην παίρνετε φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα διατροφής χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μην καπνίζετε και μην πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης · Πάρτε μια πολυβιταμίνη με φολικό οξύ. Η καθημερινή κατανάλωση 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις γενετικές ανωμαλίες στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών ανωμαλιών.