πολύπλοκες δοκιμασίες θλίψης και διάγνωση

Η κανονική διαδικασία θλίψης μπορεί να γίνει περίπλοκη θλίψη όταν τα συμπτώματά σας δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης με την πάροδο του χρόνου.

Η θλίψη είναι μια ιδιαίτερα ατομική διαδικασία για κάθε άτομο και ο καθορισμός όταν η φυσιολογική θλίψη γίνεται περίπλοκη θλίψη μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει επί του παρόντος συναίνεση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για την ψυχική υγεία σχετικά με το πόσο χρόνο πρέπει να περάσει πριν να διαγνωστεί η περίπλοκη θλίψη.

Η περίπλοκη θλίψη μπορεί να ληφθεί υπόψη όταν η ένταση της θλίψης δεν έχει μειωθεί τους μήνες που ακολουθούν τον θάνατο του αγαπημένου σας προσώπου. Μερικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας διαγνώσουν περίπλοκη θλίψη όταν η θλίψη εξακολουθεί να είναι έντονη, επίμονη και εξουθενωτική πέρα ​​από έξι μήνες.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της περίπλοκης θλίψης και της μείζονος κατάθλιψης, αλλά υπάρχουν και διακριτές διαφορές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλινική κατάθλιψη και η περίπλοκη θλίψη συμβαίνουν μαζί. Η σωστή διάγνωση είναι απαραίτητη για την κατάλληλη θεραπεία.

Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας σας μπορεί να θεωρήσει ότι έχετε πολύπλοκη θλίψη βάσει αυτών των κριτηρίων. Βιώσατε