κρύες θεραπείες: τι λειτουργεί, τι όχι, τι δεν μπορεί να βλάψει

Κρύες θεραπείες: Αυτό που πιθανώς δεν βλάπτει

Παρά τις συνεχιζόμενες μελέτες, η επιστημονική κριτική επιτροπή εξακολουθεί να είναι σε ορισμένες δημοφιλείς θεραπείες για το κρύο, όπως η βιταμίνη C και η εχινόκεια. Ακολουθεί μια ενημέρωση σχετικά με κάποιες κοινές εναλλακτικές θεραπείες

Να προσέχεις τον εαυτό σου

Echinacea. Τα αποτελέσματα της μελέτης σχετικά με το εάν η echinacea εμποδίζει ή μειώνει τα κρυολογήματα είναι αναμεμειγμένα. Ορισμένες μελέτες δεν δείχνουν κανένα όφελος. Άλλοι παρουσιάζουν κάποια μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των ψυχρών συμπτωμάτων όταν λαμβάνονται στα αρχικά στάδια του κρυολογήματος. Διάφοροι τύποι εχινόκειας που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες μελέτες μπορεί να έχουν συμβάλει στα διαφορετικά αποτελέσματα.

Η Echinacea φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική αν το παίρνετε όταν παρατηρείτε συμπτώματα κρύου και συνεχίζετε για επτά έως 10 ημέρες. Φαίνεται ότι είναι ασφαλές για τους υγιείς ενήλικες, αλλά μπορεί να αλληλεπιδράσει με πολλά φάρμακα. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν πάρετε την εχινάκεια ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα.

Αν και συνήθως μικρές, τα κρυολογήματα μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άθλια. Είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε την τελευταία θεραπεία, αλλά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ξεκουραστείτε, πιείτε υγρά και κρατήστε τον αέρα γύρω σας υγρό. Θυμηθείτε να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

επισκεφθείτε το γιατρό σας