κρύες επιλογές φαρμάκων για βήχα, βουλωμένη μύτη, ρινική καταρροή και πολλά άλλα

Τα φάρμακα χωρίς συνταγή δεν θα θεραπεύσουν το κρύο σας, αλλά μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε καθώς τρέχει η πορεία του. Εδώ είναι μια ματιά σε ορισμένα κοινά προϊόντα και τι μπορούν να κάνουν για σας.

Τα αποσυμφορητικά μπορούν να περιορίσουν το πρήξιμο μέσα στη μύτη και τα ιγμόρεια και να σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε πιο εύκολα. Υπάρχουν δύο τύποι

Μην παίρνετε και τους δύο τύπους αποσυμφορητικού ταυτόχρονα. Ξεκινήστε με ρινικό σπρέι για τις πρώτες δύο ημέρες και μεταβείτε σε ένα χάπι ή σιρόπι, αν το χρειάζεστε ακόμα.

Όταν έχετε κρύο, το σώμα σας κάνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ισταμίνες. Αυτό οδηγεί στο φτάρνισμα, στην μύτη και στα υγρά μάτια.

Τα αντιϊσταμινικά φάρμακα, όπως η χλωρφαινιραμίνη και η διφαινυδραμίνη, εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία και μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αυτά. Μπορούν επίσης να σας κάνουν να κοιμηθείτε και να στεγνώσετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Δεν μπορεί να σταματήσει η πειρατεία; Έχετε δύο κύριες επιλογές στο διάδρομο ψυχρής και γρίπης

Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια με κρύο σε σύγκριση με μια πιο σοβαρή ασθένεια, όπως η γρίπη. Ακόμα, εάν αισθάνεστε άσχημα και δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι εντάξει να πάρετε κάτι για να μειώσετε τον πόνο και να μειώσετε τον πυρετό, όπως το acetaminophen ή το ibuprofen.

Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες φαρμάκων για παρενέργειες και ακολουθήστε τις οδηγίες για τη λήψη του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα μπερδεύεται καλά με άλλα φάρμακα που παίρνετε ή με προβλήματα υγείας που έχετε – ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν δεν είστε βέβαιοι.