κρύα χέρια

Έχοντας κρύα χέρια ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε σε κρύο περιβάλλον είναι κοινή. Συχνά, τα κρύα χέρια είναι ένα μέρος της φυσικής απάντησης του σώματός σας για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχίες.

Αλλά αν έχετε επίμονα κρύα χέρια, ειδικά εάν συνοδεύονται από αλλαγές χρώματος, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Για παράδειγμα, το να έχετε ψυχρά χέρια μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα ή την κυκλοφορία του αίματος ή ένα πρόβλημα με βλάβη των ιστών στα χέρια ή τα δάχτυλά σας. Εάν βρίσκεστε έξω σε ακραίες καιρικές συνθήκες και έχετε κρύα χέρια, θα πρέπει να προσέχετε για προειδοποιητικά σημάδια από κρυοπαγήματα.

Κρύα πόδια ή δάκτυλα των ποδιών, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος στα χέρια σας, όπως το μπλε ή το λευκό δέρμα, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, ανοικτές πληγές ή φλύκταινες, σφιχτό ή σκληρυμένο δέρμα

Άλλα σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε όταν έχετε τα κρύα χέρια περιλαμβάνουν

Παρόλο που η αιτία των κρύων χεριών μπορεί να είναι τόσο απλή όσο είναι σε ένα κρύο περιβάλλον ή η φυσική απάντηση του σώματος σας για να διατηρήσει την κανονική της θερμοκρασία, εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς προβλήματα με τα κρύα χέρια, θα μπορούσαν να υπάρχουν διάφορες αιτίες. Έχοντας ψυχρά χέρια μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος ή τα αιμοφόρα αγγεία στα χέρια σας.

Κάντε μια συνάντηση για να δείτε τον γιατρό σας εάν ανησυχείτε για τα επίμονα κρύα χέρια. Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει εάν τα κρύα χέρια σας προκαλούνται από κάποιο πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος ή τα νεύρα. Η θεραπεία στοχεύει στην υποκείμενη αιτία των κρύων χεριών σας. Ανάλογα με την κατάστασή σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη βελτίωση των συμπτωμάτων.

επισκεφθείτε το γιατρό σας