κοκαΐνη τοπικά

Χρήσεις Για κοκαΐνη

Δεν προορίζεται για ένεση ή για οφθαλμική χρήση.

Θεραπευτική κατηγορία: Αναισθητικό, Τοπικό

Πριν από τη χρήση κοκαΐνης

Χημική κλάση: Αμινο εστέρας

Η κοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική εξάρτηση (μια έντονη επιθυμία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το φάρμακο λόγω της “υψηλής” αίσθησης που παράγει). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση κοκαΐνης (συχνότερη χρήση και / ή χρήση μεγαλύτερων ποσοτήτων κοκαΐνης) και σε αυξημένη πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών. Η κατάχρηση κοκαΐνης έχει προκαλέσει θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Η χρήση κοκαΐνης ως τοπικού αναισθητικού για εξέταση ή χειρουργική επέμβαση δεν είναι πιθανό να προκαλέσει ψυχολογική εξάρτηση ή άλλες σοβαρές παρενέργειες. Ωστόσο, εάν η κοκαΐνη απορροφηθεί πολύ γρήγορα στον οργανισμό, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες. Επίσης, ορισμένοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις επιπτώσεις της κοκαΐνης. Μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες σε αυτά τα άτομα, ακόμη και με μικρές ποσότητες του φαρμάκου. Πριν λάβετε την κοκαΐνη ως τοπικό αναισθητικό, θα πρέπει να συζητήσετε τη χρήση της με το γιατρό σας.

Η κοκαΐνη εφαρμόζεται μόνο από ή κάτω από την άμεση επίβλεψη του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για την κοκαΐνη πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στην κοκαΐνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Η κοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε οποιονδήποτε ασθενή. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό του παιδιού το καλό που μπορεί να κάνει η κοκαΐνη καθώς και τους κινδύνους από τη χρήση της.

Η σωστή χρήση κοκαΐνης

Παρενέργειες, όπως ζάλη, ζάλη, ή γρήγοροι ή ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί, μπορεί να είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε ηλικιωμένους ασθενείς. Οι ηλικιωμένοι είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι από τους νεότερους ενήλικες στις επιπτώσεις της κοκαΐνης.

Οι μελέτες σε γυναίκες που θηλάζουν έχουν αποδείξει βλαβερές συνέπειες για τα βρέφη. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο θα πρέπει να συνταγογραφηθεί ή θα πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό κατά τη χρήση κοκαΐνης.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε κοκαΐνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα φάρμακα που αναφέρονται παρακάτω. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση κοκαΐνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα δεν συνιστάται. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση κοκαΐνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση κοκαΐνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση κοκαΐνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιηθεί μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε κοκαΐνη ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση κοκαΐνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας θα εφαρμόσει τη μικρότερη ποσότητα φαρμάκου που θα παράγει το απαραίτητο αποτέλεσμα πριν από τη διαδικασία.

Η κοκαΐνη και ορισμένοι από τους μεταβολίτες της (οι ουσίες στις οποίες καταστρέφεται η κοκαΐνη στο σώμα) θα εμφανιστούν στο αίμα και στα ούρα σας αρκετές ημέρες μετά τη λήψη του φαρμάκου. Οι δοκιμές για πιθανή χρήση ναρκωτικών θα είναι τότε “θετικές” για την κοκαΐνη. Εάν πρέπει να κάνετε μια τέτοια δοκιμασία εντός 5 ημερών μετά την λήψη κοκαΐνης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον υπεύθυνο ότι έχετε πρόσφατα λάβει κοκαΐνη για ιατρικούς λόγους. Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε γραπτές πληροφορίες από το γιατρό σας αναφέροντας γιατί χρησιμοποιήθηκε το φάρμακο, την ημερομηνία λήψης του και το ποσό που λάβατε.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Προφυλάξεις κατά τη χρήση κοκαΐνης

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

CSA Πρόγραμμα 2 Υψηλό δυναμικό για κατάχρηση

WADA Class Anti-Doping Classification

Οπτική τοπική αναισθησία λιδοκαΐνης, Lidoca, bupivacaine, Marcaine, epinephrine / lidocaine, Novocain, τετρακαϊνη τοπική, Xylocaine Jelly, Ξυλοκαΐνη Viscous, ροπιβακαϊνη, προκαϊνη, bupivacaine / epinephrine, mepivacaine, Xylocaine Topical, Sensorcaine, Lidocream, Naropin, Akten, Καρβοκαΐνη, πολοκαΐνη, σεπττοκαΐνη, RectiCare

κοκαΐνη παρενέργειες

κοκαΐνη τοπικά