κοινές διατροφικές διαταραχές

Gary D. Vogin, Μ. στις 10 Απριλίου 2002

Η επίφοβη λέξη “D”, διατροφή, φέρνει εικόνες των στερήσεων και της αποτυχίας στο μυαλό πολλών. Κανείς που δεν υπήρχε εκεί θα ισχυριζόταν ότι είναι εύκολο να επιμείνουμε σε ένα σχέδιο με μεγάλη βαρύτητα για το μακρινό ταξίδι, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερο να παραμείνετε κίνητρα εάν παρακολουθείτε και αποφεύγετε τις πιο συχνές αστοχίες.

Πολλοί dieters προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων παρακάμπτοντας τα γεύματα, όπως το πρωινό, αλλά αυτό το συνηθισμένο λάθος είναι μια σίγουρη συνταγή για αποτυχία. Τα περισσότερα σχέδια διατροφής αποσκοπούν στην εξάπλωση των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθως πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και ένα σνακ ή δύο, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε ποτέ “πεινασμένοι” και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να απολαύσετε την τσάντα από μάρκες μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Ας πούμε λοιπόν ότι φάγατε την τσάντα των τσιπ. Μην κάνετε το λάθος να επιτρέπετε στην αρνητική αυτοδιάθεση να ξεκινήσει να σας αποθαρρύνει από τον στόχο σας. Ξέρετε, αυτή η μικρή φωνή που λέει, “Μπορεί να μην παραλείπετε. Αυτή η δίαιτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η επιμονή, όχι η τελειότητα.

Κάνετε μια λίστα με όλα τα είδη παντοπωλείων που χρειάζεστε για τα γεύματα της εβδομάδας και τα αγοράστε όλα μαζί. Το να μην έχετε τα απαραίτητα συστατικά στο χέρι σας καθιστά εύκολο να δικαιολογήσετε την απογείωση. Κάντε το μεσημεριανό γεύμα τη νύχτα πριν, ώστε να μην έχετε καμία δικαιολογία για να πάτε στο deli αντί.

Εκτός από την αίσθηση ότι είστε γεμάτοι, το νερό βοηθά επίσης τα κύτταρα σας να κάνουν τη δουλειά τους. Οπτικοποιήστε το νερό που αναβλύζει σε κάθε κελί του σώματός σας, ξεπλένετε τις τοξίνες και τα απόβλητα και αφήνοντας πίσω σας μια καθαρή, άπαχο μηχανή μάχης έτοιμη να λειτουργήσει σε βέλτιστα επίπεδα.

Η δίαιτα χωρίς άσκηση είναι σαν να γεμίζεις ένα αυτοκίνητο με αέριο και στη συνέχεια να μην τον οδηγείς ποτέ. Πρέπει να καψετε το καύσιμο για να αδειάσετε τη δεξαμενή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζετε τον εαυτό σας, να κάνετε κάτι που μπορείτε να απολαύσετε και αυτό σας κάνει να κινείστε, ακόμα και με μέτριο ρυθμό.

Δημιουργήστε μια λίστα με τους λόγους που θέλετε να χάσετε βάρος. Εμπιστευθείτε και συμπεριλάβετε τα πάντα χωρίς να προβάλλετε πράγματα που φαίνονται μικρά ή ασήμαντα. Κρατήστε τη λίστα για να θυμηθείτε τους στόχους σας, όταν αισθάνεστε σαν να εγκαταλείπετε.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …