κλινική εξέταση του μαστού: πώς γίνεται, αποτελέσματα και πολλά άλλα

Τάσεις Υγείας Γυναικών

Μια κλινική εξέταση του μαστού (CBE) είναι μια φυσική εξέταση του μαστού που γίνεται από έναν επαγγελματία υγείας. Οι εξετάσεις κλινικών μαστών χρησιμοποιούνται μαζί με μαστογραφίες για να ελεγχθούν οι γυναίκες για καρκίνο του μαστού. Οι εξετάσεις κλινικού μαστού χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο άλλων προβλημάτων του μαστού.

Οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους πρέπει επίσης να έχουν τακτικές κλινικές εξετάσεις μαστού.

Διεξάγεται κλινική εξέταση του μαστού

Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας αν είστε

Μπορεί να θέλετε να κάνετε την εξέτασή σας 1 έως 2 εβδομάδες μετά την λήξη της εμμηνορροϊκής σας περιόδου, αν είστε ακόμη εμμηνορίνη. τα στήθη σας είναι λιγότερο πιθανό να είναι προσφορά εκείνη την εποχή.

Βρείτε μια μάζα ή αλλαγή στο στήθος που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως ο καρκίνος του μαστού. Ελέγξτε και άλλα προβλήματα του μαστού που μπορεί να χρειαστούν περισσότερη θεραπεία, όπως μαστίτιδα ή ινδοδρομία.

Συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας σας για τυχόν ανησυχίες που έχετε σχετικά με την ανάγκη για τη δοκιμασία, τους κινδύνους, πώς θα γίνει ή ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη σπουδαιότητα αυτής της δοκιμής, συμπληρώστε τη φόρμα πληροφοριών ιατρικών εξετάσεων (Τι είναι ένα έγγραφο PDF;).

Έχετε ένα νέο κομμάτι ή αλλαγή στο στήθος σας. Αυτό περιλαμβάνει μια αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης των θηλών σας ή εάν έχετε οποιαδήποτε εκκένωση θηλής. Ορισμένες γυναίκες έχουν θηλές που βυθίζονται στο στήθος, που ονομάζονται ανεστραμμένες θηλές. Για αυτές τις γυναίκες, αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά αν δεν έχετε ανεστραμμένες θηλές και παρατηρήστε μια αλλαγή όπου η θηλή σας γίνεται ανεστραμμένη, ενημερώστε το γιατρό σας. Έχετε πόνο σε ένα στήθος, ειδικά εάν ο πόνος δεν σχετίζεται με την εμμηνορροϊκή σας περίοδο. Είναι ή μπορεί να είναι έγκυος. Θηλάζουν. Έχουν εμφυτεύματα στήθους? Έχουν υποβληθεί σε βιοψία μαστού. Έχουν ολοκληρώσει την εμμηνόπαυση. Παίρνουν ορμονική θεραπεία. Έχετε προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Μια κλινική εξέταση του μαστού γίνεται από επαγγελματία υγείας. Θα χρειαστεί να βγάλετε τα ρούχα σας πάνω από τη μέση. Θα σας δοθεί μια φόρεμα που θα φοράτε κατά τη διάρκεια της εξέτασης.