κλαλενεξ-ά 12 ώρες

Τι είναι το Clarinex-D 12 Hour;

Η ψευδοεφεδρίνη είναι ένα αποσυμφορητικό που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία στα ρινικά περάσματα. Τα διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση (βουλωμένη μύτη).

Το Clarinex-D 12 Hour χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του φτέρνισμα, του υγρού ή της βουλωμένης μύτης, των κνησμών ή των υδαρών οφθαλμών, των κυψελών, του δερματικού εξανθήματος, του κνησμού και άλλων συμπτωμάτων των αλλεργιών και του κρύου.

Το Clarinex-D 12 Hour προορίζεται για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών.

Σημαντικές πληροφορίες

Το Clarinex-D 12 Hour μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Μην χρησιμοποιείτε το Clarinex-D 12 Hour εάν έχετε χρησιμοποιήσει αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μια επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων μπορεί να συμβεί Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδιο, λινεζολίδη, έγχυση μπλε του μεθυλενίου, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη, τρανυλοκυπρομίνη και άλλα.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Clarinex-D 12 Hour εάν είστε αλλεργικός στη δεσλοραταδίνη, λοραταδίνη ή ψευδοεφεδρίνη ή εάν έχετε

γλαύκωμα στενής γωνίας

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

σοβαρή καρδιακή νόσο

ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση. ή

την απόφραξη της ουροδόχου κύστης ή άλλα προβλήματα ούρησης.

Μην χρησιμοποιείτε το Clarinex-D 12 Hour εάν έχετε χρησιμοποιήσει αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μια επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων μπορεί να συμβεί Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδιο, λινεζολίδη, έγχυση μπλε του μεθυλενίου, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη, τρανυλοκυπρομίνη και άλλα.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Clarinex-D 12 Hour είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

Νεφρική Νόσος

γλαυκώμα

καρδιακές παθήσεις ή υψηλή αρτηριακή πίεση

Διαβήτης

διαταραχή του θυρεοειδούς? ή

διευρυμένο προστάτη.

την κυβερνητική κατηγορία εγκυμοσύνης C. Δεν είναι γνωστό εάν το Clarinex-D 12 Hour θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της χρήσης του φαρμάκου.

Δείτε επίσης: Προειδοποιήσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού (λεπτομερέστερα)

Η δεσλοραταδίνη και η ψευδοεφεδρίνη μπορούν να περάσουν στο μητρικό γάλα και μπορεί να βλάψουν ένα θηλάζον μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Πάρτε Clarinex-D 12 Hour ακριβώς όπως έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο. Το βήχα ή το κρύο φάρμακο λαμβάνεται συνήθως μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματά σας.

Μη χορηγείτε το Clarinex-D 12 Hour σε παιδί μικρότερο των 12 ετών. Πάντα να ρωτάτε έναν γιατρό προτού δώσετε σε ένα παιδί ένα βήχα ή ένα κρύο φάρμακο. Ο θάνατος μπορεί να συμβεί από την κακή χρήση του βήχα και τα κρύα φάρμακα σε πολύ μικρά παιδιά.

Μην συνθλίβετε, μασάτε ή σπάζετε ένα δισκίο παρατεταμένης αποδέσμευσης. Πιάστε το ολόκληρο.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν μετά από 7 ημέρες θεραπείας ή εάν έχετε πυρετό με πονοκέφαλο, βήχα ή δερματικό εξάνθημα.

Εάν χρειάζεστε χειρουργικές επεμβάσεις ή ιατρικές εξετάσεις, ενημερώστε το χειρουργό ή το γιατρό μπροστά από το χρόνο εάν έχετε πάρει ένα κρύο ή αλλεργιογόνο φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.

Πώς πρέπει να πάρω το Clarinex-D 12 Hour;

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα.

Εφόσον το κρύο ή η αλλεργία λαμβάνεται όπως απαιτείται, ενδέχεται να μην είστε σε ένα δοσολογικό σχήμα. Εάν παίρνετε τακτικά το φάρμακο, πάρτε τη χαμένη δόση μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην πάρετε επιπλέον φάρμακο για να καλύψετε τη χαμένη δόση.

Το Clarinex-D 12 Hour μπορεί να προκαλέσει θολή όραση ή να επηρεάσει τη σκέψη ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε να οδηγείτε ή να κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είστε προσεκτικοί και να βλέπετε καθαρά.

Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει ορισμένες παρενέργειες αυτού του φαρμάκου.

Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο για κρυολόγημα, αλλεργία ή ύπνο. Τα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά περιέχονται σε πολλά φάρμακα συνδυασμού. Η λήψη ορισμένων προϊόντων μαζί μπορεί να σας προκαλέσει την υπερβολική κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε αν ένα φάρμακο περιέχει αντιισταμινικό ή αποσυμφορητικό.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Clarinex-D 12 Hour: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Clarinex-D 12 Hour και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε

χτύπημα καρδιακών παλμών ή πτώση στο στήθος σας

ένα αίσθημα φωτεινότητας, όπως και να περάσετε έξω

επιληπτικές κρίσεις (σπασμοί). ή

σοβαρή ζάλη, άγχος, αίσθημα ανησυχίας, τρόμο ή νευρικότητα.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του Clarinex-D 12 Hour μπορεί να περιλαμβάνουν

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

αδυναμία, ήπια ζάλη

προβλήματα ύπνου (αϋπνία); ή

Τι πρέπει να αποφύγω;

ξηροστομία, μύτη ή λαιμό.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Clarinex-D 12 Hour παρενέργειες

Το να παίρνετε αυτό το φάρμακο με άλλα φάρμακα που σας κάνουν να κοιμηθείτε ή να επιβραδύνετε την αναπνοή σας μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα αποτελέσματα. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε το Clarinex-D 12 Hour με ένα υπνωτικό χάπι, φάρμακο ναρκωτικού πόνου, μυοχαλαρωτικό ή φάρμακο για άγχος, κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε και αυτά που ξεκινάτε ή σταματάτε να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με Clarinex-D 12 Hour, ειδικά

κετοκοναζόλη

ρεσερπίνη

ένα αντιβιοτικό – αζιθρομυκίνη (Zithromax, Z-Pak), ερυθρομυκίνη, ή

φάρμακα καρδιάς ή αρτηριακής πίεσης – digoxin, digitalis, methyldopa.

Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης. Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με δεσλοραταδίνη και ψευδοεφεδρίνη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φαρμάκων χωρίς φάρμακα, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Δεν περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

3.01.2013-12-03, 10:00:52 AM.

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

WADA Class Anti-Doping Classification

Αλλεργική ρινίτιδα πρεδνιζόνη, προμεθαζίνη, λοραταδίνη, φλουτικαζένη ρινική, λοραταδίνη, φλονάση, βεναδρύλη, μοντελουκάστη, κετιριζίνη, σουλουλαΐνη, τριαμσινολόνη, κλαριτίνη, δεξαμεθαζόνη, διφαινυδραμίνη, μεθυλπρεδνιζολόνη, Phenergan, Nasonex, φεξοφεναδίνη, βουδεσονίδη ρινική, Allegra, Decadron, chlorpheniramine, Medrol Dosepak , αζελαστίνη ρινική

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Clarinex-D 12 Hour;

Clarinex-D 12 ώρες (δεσλοραταδίνη / ψευδοεφεδρίνη)