η κλαδριβίνη ενδοφλέβια

Η καταστολή της λειτουργίας του μυελού των οστών, η οποία είναι συνήθως αναστρέψιμη και φαίνεται να εξαρτάται από τη δόση, πρέπει να αναμένεται με την κλαδριβίνη. Έχει αναφερθεί σοβαρή νευρολογική τοξικότητα (συμπεριλαμβανομένης μη αναστρέψιμης παραφαγίας και τετραπρίωσης) σε ασθενείς που έλαβαν ένεση κλαντριβίνης με συνεχή έγχυση σε υψηλές δόσεις (4 έως 9 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη δόση για λευχαιμία των τριχωτών κυττάρων). Η νευρολογική τοξικότητα φαίνεται να καταδεικνύει μια σχέση δόσης · ​​εν τούτοις, σπάνια έχει αναφερθεί σοβαρή νευρολογική τοξικότητα μετά από θεραπεία με πρότυπα δοσολογικά σχήματα κλαντριβίνης. Έχει παρατηρηθεί οξεία νεφροτοξικότητα με υψηλές δόσεις κλαδριβίνης (4 έως 9 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη δόση για λευχαιμία των τριχωτών κυττάρων), ειδικά όταν χορηγούνται ταυτόχρονα με άλλους νεφροτοξικούς παράγοντες / θεραπείες.

Χρήσεις για κλαδριβίνη

Θεραπευτική κατηγορία: Αντινεοπλασματικός παράγοντας

Φαρμακολογική κατηγορία: Αντιμεταβολίτης

Χημική κατηγορία: Αναλογία νουκλεοσιδίου πουρίνης

Η κλαδριβίνη παρεμβαίνει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, τα οποία τελικά καταστρέφονται. Επειδή η ανάπτυξη φυσιολογικών κυττάρων σώματος μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την κλαδριβίνη, θα εμφανιστούν και άλλα αποτελέσματα. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι σοβαρά και πρέπει να αναφέρονται στον γιατρό σας. Άλλες επιδράσεις μπορεί να μην είναι σοβαρές αλλά μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία. Κάποιες επιδράσεις μπορεί να μην εμφανιστούν για μήνες ή χρόνια μετά τη χρήση του φαρμάκου.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με κλαντριβίνη, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να μιλήσετε για την καλή κλαδριβίνη που θα κάνει καθώς και για τους κινδύνους από τη χρήση της.

Η κλαδριβίνη χορηγείται μόνο από ή κάτω από την άμεση επίβλεψη του γιατρού σας.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Παρόλο που οι χρήσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στην επισήμανση του προϊόντος, η κλαδριβίνη χρησιμοποιείται σε ορισμένους ασθενείς με τις ακόλουθες καταστάσεις

Πριν από τη χρήση κλαδριβίνης

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για την κλαδριβίνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στη κλαδριβίνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κλαντριβίνης σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, η κλαδριβίνη έχει αναφερθεί ότι εξετάζεται σε παιδιά με ορισμένα είδη καρκίνων του αίματος.

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Επομένως, μπορεί να μην είναι γνωστό αν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν και οι νεότεροι ενήλικες. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση κλαντριβίνης στους ηλικιωμένους με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες, δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένα άτομα σε σχέση με τους νεαρούς ενήλικες.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε κλαδριβίνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση κλαδριβίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση κλαδριβίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση της κλαδριβίνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

η κλαδριβίνη μπορεί να προκαλέσει ήπια ναυτία και μπορεί επίσης να προκαλέσει εμετό. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να λαμβάνετε το φάρμακο, ακόμη και αν αρχίσετε να αισθάνεστε άρρωστοι. Ρωτήστε τον γιατρό σας για τρόπους για να μειώσετε αυτά τα αποτελέσματα.

Η δόση της κλαντριβίνης θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις κλαδριβίνης. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι η κλαδριβίνη δουλεύει σωστά και να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ενώ λαμβάνετε θεραπεία με κλαδριβίνη και μετά τη διακοπή της θεραπείας, μην κάνετε εμβολιασμούς χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Η κλαδριβίνη μπορεί να μειώσει την αντίσταση του σώματός σας και υπάρχει πιθανότητα να πάρετε τη λοίμωξη που προτίθεται να προκαλέσει η ανοσοποίηση. Επιπλέον, άλλα άτομα που ζουν στο νοικοκυριό σας δεν πρέπει να λαμβάνουν εμβόλιο από πολιομυελίτιδα από το στόμα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να περάσουν τον ιό της πολιομυελίτιδας σε εσάς. Επίσης, αποφύγετε τα άτομα που έχουν λάβει εμβόλιο από του στόματος πολιομυελίτιδα τους τελευταίους μήνες. Μην τους πλησιάζετε και μην παραμένετε στο ίδιο δωμάτιο μαζί τους για πολύ καιρό. Εάν δεν μπορείτε να λάβετε αυτές τις προφυλάξεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μια προστατευτική μάσκα προσώπου που καλύπτει τη μύτη και το στόμα.

Η κλαδριβίνη μπορεί προσωρινά να μειώσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα σας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μόλυνσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τον αριθμό των αιμοπεταλίων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή πήξη του αίματος. Εάν συμβεί αυτό, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε, ειδικά όταν ο αριθμός αίματός σας είναι χαμηλός, για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης ή αιμορραγίας

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες θα έχουν σημεία ή συμπτώματα που μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε. Ο γιατρός σας μπορεί να παρακολουθεί για άλλους με ορισμένες δοκιμές.

Επίσης, εξαιτίας του τρόπου δράσης των φαρμάκων από τον καρκίνο στο σώμα, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να μην εμφανιστούν μέχρι μήνες ή χρόνια μετά τη χρήση του φαρμάκου. Αυτές οι καθυστερημένες επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένους τύπους καρκίνου. Συζητήστε αυτά τα πιθανά αποτελέσματα με το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση της κλαδριβίνης

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

η κλαδριβίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες που θα σας προσέξει ο γιατρός σας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Προφυλάξεις κατά τη χρήση κλαδριβίνης

Κατηγορίες εγκυμοσύνης Δ Θετικές ενδείξεις κινδύνου

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Λευχαιμία τριχωτών κυττάρων ιντερφερόνη άλφα-2b, ιντρόνιο Α, κλαδριβίνη, Roferon-A, πεντοστατίνη, Leustatin, Nipent

cladribine Παρενέργειες

κλαδριβίνη