επιλέγοντας προϊόντα οδοντικής φροντίδας: στοματικό διάλυμα, εκπλύσεις με φθόριο και πολλά άλλα

Τάσεις στοματικής υγείας

Με τόσα πολλά προϊόντα οδοντικής φροντίδας στην αγορά σήμερα, πώς ξέρετε ποιοι θα επιλέξουν; Από τις οδοντόκρεμες μέχρι τις οδοντόβουρτσες και τα στοματικά διαλύματα, αποκτήστε τα στοιχεία που χρειάζεστε για να λάβετε αποφάσεις σχετικά με την υγεία του στόματος.

Η καλύτερη στρατηγική για την επιλογή μιας οδοντόκρεμας είναι να ζητήσετε από τον οδοντίατρο ή τον οδοντίατρό σας να συστήσει ένα προϊόν.

Στη συνέχεια, αναζητήστε όσους έχουν τη σφραγίδα αποδοχής της Οδοντιατρικής Ένωσης (ADA). Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν πληροί τα κριτήρια ADA για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και ότι οι ισχυρισμοί συσκευασίας και διαφήμισης υποστηρίζονται επιστημονικά. Ορισμένοι κατασκευαστές επιλέγουν να μην επιδιώξουν την έγκριση της ADA. Θυμηθείτε ότι η σφραγίδα σημαίνει ότι η ADA συμφωνεί ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική, αλλά δεν αξιολογεί ούτε υποστηρίζει την απόδοσή τους.

Πάντα επιλέγετε μια οδοντόπαστα με φθόριο για να αποφύγετε τις κοιλότητες. Μετά από αυτό, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Χρησιμοποιήστε την επιλογή Continue reading below …

εκείνη που γεύεται και αισθάνεται καλύτερα. Γέλη ή πάστα, χειροποίητα ή δυόσμο, όλα λειτουργούν όμοια. Εάν ένα συστατικό σας ενοχλεί ή εάν τα δόντια σας είναι ευαίσθητα, δοκιμάστε ένα άλλο προϊόν. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας.

Οι τρίχες είναι κύριος παράγοντας στην επιλογή των οδοντόβουρτσων. Οι περισσότεροι οδοντίατροι συστήνουν μαλακές τρίχες, για ενήλικες και παιδιά, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Οι σκληρές ή δύσκαμπτες τρίχες δεν είναι πιο αποτελεσματικές στην αφαίρεση πλάκας ή λεκέδων και μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα δόντια και τα ούλα σας.

Επιλέξτε ένα μέγεθος κεφαλής οδοντόβουρτσας που προσαρμόζεται εύκολα στο στόμα σας και αγγίζει ένα ή δύο δόντια τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί χρειάζεται πολύ μικρό.

Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας ποια χαρακτηριστικά και σχεδιασμό κεφαλής τρίχας θα λειτουργήσει καλύτερα στο στόμα σας.

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες. Πάρτε ένα νέο πιο γρήγορα εάν η βούρτσα φαίνεται φθαρμένη ή φθαρμένη. Οι τρίχες που εκτοξεύονται ή εξαπλώνονται σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα νέο.

Είστε καλύτερα με μια ηλεκτρική ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή ένα χειροκίνητο μοντέλο; Είναι μια ισοπαλία. Το κλειδί για την καλή στοματική υγιεινή είναι η σωστή και αποτελεσματική χρήση της βούρτσας. Μια τροφοδοτούμενη οδοντόβουρτσα κάνει πιο εύκολη την εργασία σας σωστά. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν

Μειώνουν ή εξαλείφουν τη λεύκανση των δοντιών. Το αποτέλεσμα καθαρισμού των ηλεκτροκίνητων οδοντόβουρτρων μπορεί να είναι ανώτερο από τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες, μειώνοντας πιθανώς ή ακόμα και εξαλείφοντας επιφανειακούς λεκέδες στα δόντια.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010