επιδόματα παιδιών: Πόσο είναι αρκετό;

Έξι από τους 10 γονείς δίνουν στα παιδιά τους επίδομα. Εάν επιλέξετε να κάνετε το ίδιο, η επόμενη ερώτηση είναι, πόσο; Η απάντηση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του παιδιού σας, την ικανότητα να χειρίζεται τα χρήματα και την οικονομική σας κατάσταση. Εδώ είναι τέσσερις τρόποι που μπορείτε να το καταλάβετε.

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να δοθεί ένα παιδί 50 σεντ για κάθε έτος της ηλικίας. Με αυτή τη μέθοδο, ένας 7χρονων θα πάρει 3,50 δολάρια την εβδομάδα. Άλλοι προτείνουν ένα δολάριο ετησίως, οπότε ένας 7χρονος θα λάβει 7 δολάρια.

2. Ορίστε το Επίδομα ανά προϋπολογισμό

Μπορείτε να εξετάσετε πόσα δαπανούν στο παιδί σας για να καθορίσετε το ποσό της αποζημίωσης. «Κοιτάξτε το διάστημα μιας εβδομάδας και πόσα ξοδεύετε για διάφορα πράγματα που το παιδί σας θέλει ή χρειάζεται», προτείνει ο James Sears, MD, παιδίατρος στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτή η μέθοδος λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του παιδιού σας καθώς και τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, εφ ‘όσον δαπαίνετε αυτήν την περίοδο στον προϋπολογισμό σας.

Αυτή η προσέγγιση σας δίνει μια άμεση απάντηση όταν το παιδί σας ζητά ένα παιχνίδι ή ένα καραμέλα. “Αν δεν έχουν χρήματα, αν έχουν ήδη δαπανηθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν”, λέει ο Sears. Ενδέχεται όμως να χρειαστείτε μερικές εκδρομές για να περάσετε το μήνυμα, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε το σχέδιο.

3. Αφήστε το παιδί σας να προτείνει το επίδομα

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ζητώντας από το παιδί σας το ποσό που δουλεύει γι ‘αυτήν. “Αφήστε τα παιδιά σας να υποβάλουν μια πρόταση σχετικά με το τι θέλουν να ξοδέψουν χρήματα και να τα υποβάλουν σε εσάς”, προτείνει ο ειδικός γονέων Jim Fay, συγγραφέας του Millionaire Babies ή Bankrupt Brats: Αγάπη και λογικές λύσεις για τη διδασκαλία των παιδιών για τα χρήματα. Χρησιμοποιήστε την πρόταση του παιδιού σας για να καθορίσετε ποιες αγορές αντιστοιχούν στις αξίες σας και ποιο ποσό ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Το κλειδί είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει επαρκές επίδομα για τα παιδιά να έχουν ό, τι θέλουν “, λέει ο Fay.” Αυτό τους προετοιμάζει για τον πραγματικό κόσμο των ενηλίκων.

4. Επίδομα αμοιβής για δουλειές