εισπνοή ciclesonide

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιφλεγμονώδης

Χρήσεις Για τη ciclesonide

Φαρμακολογική κατηγορία: επινεφριδιακό γλυκοκορτικοειδές

Το ciclesonide είναι ένα κορτικοστεροειδές ή στεροειδές (φάρμακο που μοιάζει με κορτιζόνη). Λειτουργεί με την πρόληψη φλεγμονής (πρήξιμο) στους πνεύμονες, γεγονός που καθιστά την επίθεση άσθματος λιγότερο σοβαρή.

το ciclesonide διατίθεται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για την ουσία ciclesonide πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στην ciclesonide ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ουσίας ciclesonide σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει ειδικά γηριατρικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της ciclesonide στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα σχετιζόμενα με την ηλικία του ήπατος, των νεφρών ή της καρδιάς, τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν ciclesonide.

Πριν από τη χρήση του ciclesonide

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε ciclesonide, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση του ciclesonide με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του ciclesonide. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Το εισπνεόμενο ciclesonide χρησιμοποιείται για την πρόληψη των επιθέσεων άσθματος. Δεν χρησιμοποιείται για επίθεση που έχει ήδη ξεκινήσει. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλο φάρμακο για οξεία επίθεση κατά του άσθματος. Εάν δεν έχετε κάποιο άλλο φάρμακο για χρήση ή έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

το ciclesonide χρησιμοποιείται με μια ειδική συσκευή εισπνοής και συνήθως έρχεται με οδηγίες ασθενούς. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το ciclesonide. Εάν δεν καταλαβαίνετε τις οδηγίες ή δεν είστε σίγουροι για τη χρήση της συσκευής εισπνοής, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Προκειμένου η ciclesonide να βοηθήσει στην πρόληψη των επιθέσεων άσθματος, πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά σε τακτικές δόσεις, όπως το διέταξε ο γιατρός σας. Έως 4 εβδομάδες μπορεί να περάσουν πριν αρχίσετε να παρατηρήσετε βελτίωση στην κατάστασή σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες πριν αισθανθείτε τις πλήρεις επιδράσεις της ciclesonide.

Όταν χρησιμοποιείτε την συσκευή εισπνοής για πρώτη φορά ή εάν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει για 10 ημέρες ή περισσότερο, ενδέχεται να μην παραδώσει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου με την πρώτη ρουφηξιά. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή εισπνοής, δοκιμάστε την ή προθερμάνετε με ψεκασμό του φαρμάκου τρεις φορές στον αέρα μακριά από το πρόσωπο. Ελέγξτε την ένδειξη δόσης στην κορυφή της συσκευής εισπνοής αν δείξει ότι έχουν απομείνει 60 ή 120 εισπνοές. Εάν ο δείκτης δόσης δεν λειτουργεί σωστά, μην χρησιμοποιείτε την συσκευή εισπνοής και επιστρέφετε το στο φαρμακείο ή το γιατρό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε την συσκευή εισπνοής

Σκουπίστε το επιστόμιο με ένα καθαρό, στεγνό χαρτί ή πανί τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μην πλένετε ή βάζετε κανένα μέρος της συσκευής εισπνοής στο νερό.

Μην διακόψετε ή σταματήσετε να παίρνετε ciclesonide χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να μειώσετε σταδιακά το ποσό που παίρνετε πριν το σταματήσετε τελείως. Ορισμένες καταστάσεις μπορεί να χειροτερεύουν όταν το φάρμακο σταματήσει ξαφνικά, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Η δόση του ciclesonide θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις ciclesonide. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση ciclesonide, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας δοσολογικό σχήμα. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα και το άμεσο φως. Μην καταψύχετε. Μην κρατάτε το ciclesonide μέσα σε ένα αυτοκίνητο όπου θα μπορούσε να εκτεθεί σε υπερβολική ζέστη ή κρύο. Μην σκουπίζετε τρύπες στο δοχείο ή το ρίχνετε σε πυρκαγιά, ακόμα και αν το κάνιστρο είναι άδειο.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Η σωστή χρήση του ciclesonide

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Απορρίψτε την συσκευή εισπνοής όταν έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι δόσεις. Ο αριθμός μηδέν θα εμφανιστεί στο παράθυρο δείκτη δόσης.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι η ciclesonide λειτουργεί σωστά και να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

το ciclesonide μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αποφύγετε να είστε γύρω από άτομα που είναι άρρωστα ή έχουν λοιμώξεις όπως η ανεμοβλογιά ή η ιλαρά. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε εκτεθεί σε ανεμοβλογιά ή ιλαρά.

το ciclesonide μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων ή πληγών στο στόμα ή στο λαιμό σας. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε κάποια σημάδια λοίμωξης στο λαιμό.

το ciclesonide μπορεί να αναγκάσει τα παιδιά να αναπτυχθούν πιο αργά από το κανονικό. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει ένα παιδί να μην πάρει βάρος ή να πάρει ψηλότερο. Συζητήστε με το γιατρό σας αν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα.

το ciclesonide μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να έχετε επινεφρίδια που είναι λιγότερο δραστικά από το κανονικό. Ο επινεφριδικός αδένας κάνει στεροειδή για το σώμα σας. Αυτό είναι πιθανότερο για άτομα που χρησιμοποιούν στεροειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα ή χρησιμοποιούν υψηλές δόσεις. Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε περισσότερα από ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα: σκίαση του δέρματος, διάρροια, ζάλη, λιποθυμία, απώλεια όρεξης, ψυχική κατάθλιψη, ναυτία, δερματικό εξάνθημα, ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία ή έμετο. Σπάνια μπορεί να εμφανιστούν μεταβολές του κύκλου της εμμήνου ρύσεως, ακμή, σπυράκια ή αύξηση βάρους (κατάλοιπα λίπους) γύρω από το πρόσωπο, το λαιμό και τον κορμό κατά τη λήψη της ουσίας ciclesonide.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγχετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε ciclesonide

Πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση (συμπεριλαμβανομένης της οδοντικής χειρουργικής) ή θεραπεία έκτακτης ανάγκης, ενημερώστε τον γιατρό ή τον υπεύθυνο οδοντίατρο ότι χρησιμοποιείτε ciclesonide.

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν εντός τεσσάρων εβδομάδων ή εάν επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ανεπιθύμητες ενέργειες του ciclesonide

ciclesonide

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Άσθμα πρεδνισόνη, μοντελουκάστη, Singulair, τριαμκινολόνη, δεξαμεθαζόνη, μεθυλπρεδνιζολόνη, ιπρατρόπιο, Dulera, Xopenex, Decadron, Breo Ellipta, Medrol Dosepak

Άσθμα, συντηρητικά Symbicort, αλβουτερόλη, φλουτικαζόνη, μοντελουκάστη, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, μεθυλπρεδνιζολόνη, βουδεσονίδη, Dulera, θεοφυλλίνη