δυσκοιλιότητα, ηλικία 11 ετών και νεώτερη πρόληψη

Η μη διασκεδαστική διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Εάν εμφανιστεί δυσκοιλιότητα, μια μη διασκεδαστική διατροφή θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των φυσιολογικών κινήσεων του εντέρου.

Για παιδιά ηλικίας 12 μηνών και άνω

Η δυσκοιλιότητα γίνεται μερικές φορές πρόβλημα όταν τα παιδιά ξεκινούν την εκγύμναση τουαλέτας

Μαστού – τροφοδοτήστε το μωρό σας. Η δυσκοιλιότητα είναι σπάνια στα μωρά που θηλάζουν από το μαστό. Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε τη σωστή ποσότητα νερού στη φόρμουλα του μωρού σας.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει αρκετά υγρά. Όταν ο καιρός ζεσταθεί ή όταν το παιδί σας ασκεί περισσότερη άσκηση, σιγουρευτείτε ότι πίνει περισσότερο υγρό. Προσθέστε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες. Μια δίαιτα με αρκετές ίνες (20 έως 35 γραμμάρια την ημέρα) βοηθά το σώμα να σχηματίσει μαλακά, ογκώδη σκαμπό. Δώστε στο παιδί σας τουλάχιστον 1 φλιτζάνι φρούτα την ημέρα. Επιλέξτε ολόκληρο το φρούτο αντί του χυμού φρούτων. Δώστε στο παιδί σας τουλάχιστον 1 φλιτζάνι λαχανικά την ημέρα.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πάει όταν νιώθει την επιθυμία. Τα έντερα στέλνουν σήματα όταν πρέπει να περάσει ένα σκαμνί. Εάν το παιδί σας αγνοεί το σήμα, η ώθηση θα πάει μακριά, και το σκαμνί τελικά θα γίνει ξηρό και δύσκολο να περάσει. Αφήστε τις ώρες χαλάρωσης για να έχετε κινήσεις του εντέρου. Προτρέπει συνήθως να συμβεί κάποια στιγμή μετά τα γεύματα. Η καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας για τις κινήσεις του εντέρου, όπως μετά το πρωινό, μπορεί να βοηθήσει. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει καλή στήριξη ποδιών ενώ βρίσκεται στην τουαλέτα. Αυτό θα συμβάλει στην κάμψη του ισχίου του παιδιού σας και θα τοποθετήσετε τη λεκάνη σε μια πιο φυσιολογική θέση “καθιστή” για να έχετε μια κίνηση του εντέρου. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας παίρνει άφθονη άσκηση όλη την ημέρα. Ορίστε ένα καλό παράδειγμα για το παιδί σας ακολουθώντας υγιείς ρουτίνες τρώγοντας, ασκώντας και πηγαίνοντας στην τουαλέτα.