γνωστική ανάπτυξη, ηλικίας 15 έως 18 ετών – επισκόπηση θεμάτων

Μέχρι την ηλικία των 16 ετών, οι περισσότεροι έφηβοι αναπτύσσουν την ικανότητα να σκέφτονται αφηρημένα, να ασχολούνται με διάφορες έννοιες ταυτόχρονα και να φαντάζουν τις μελλοντικές συνέπειες των ενεργειών τους. Αυτός ο τύπος σκέψης σε μια λογική ακολουθία συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι την ενηλικίωση.

Η αυλή προσφέρει έναν κόσμο διασκέδασης για τα παιδιά. Οι παιδικές χαρές προσφέρουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για περιπέτεια. Αλλά η διασκέδαση μπορεί να τελειώσει απότομα όταν κάποιος τραυματιστεί. Αυτός είναι ένας λόγος που η Ακαδημία Παιδιατρικής υπενθυμίζει στους γονείς να επιβλέπουν το παιδικό υπαίθριο παιχνίδι, ακόμη και στο σπίτι. Προκειμένου να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τραυματισμούς, να έχετε υπόψη σας αυτές τις προφυλάξεις στο κατώφλι και την παιδική χαρά. Ασφάλεια βασικής βάσης. Ξεκινήστε δίνοντας το κατώφλι σας μια φορά; Ελέγξτε για να δείτε ότι οι φράκτες σας είναι ανθεκτικοί και σε καλή κατάσταση …

Οι περισσότεροι έφηβοι γνωρίζουν το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουν. Αλλά οι εγωκεντρικές σκέψεις και οι συμπεριφορές τους μπορεί να τους επηρεάσουν με λίγη σκέψη για το τελικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, η ηθική τους αίσθηση συνεχίζει να εξελίσσεται.

Μερικές φορές οι έφηβοι μεγαλώνουν λίγο αλαζονική με τις νέες νοητικές τους ικανότητες, και κάποιοι γονείς παραπονιούνται ότι οι έφηβοι τους “ξέρουν τα πάντα”. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι έφηβοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή παρόλο που καταλαβαίνουν ότι οι άλλοι έχουν διαφορετικές απόψεις, πιστεύουν συχνά ότι η αντίληψή τους είναι η πιο αληθινή ή έγκυρη.

Παρόλο που οι έφηβοι σχηματίζουν τις γνωστικές ικανότητες των ενηλίκων, εξακολουθούν να μην έχουν τις εμπειρίες τους να τους καθοδηγήσουν για να κάνουν τις καλύτερες επιλογές. Πράγματι, οι ενήλικες αγωνίζονται και με αυτό. Μπορεί να αιτιολογούν ότι η εστίαση στην επίτευξη καλών βαθμών στο λύκειο μπορεί να ενισχύσει το ακαδημαϊκό τους μέλλον, αλλά μπορεί να επιλέξουν να περάσουν το χρόνο τους εργασίας ή κοινωνικοποίησης.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι εμπειρίες ενός εφήβου καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, ποιες συνδέσεις στον εγκέφαλο γίνονται ισχυρότερες και ποιες είναι «κλαδεμένες», ένα είδος «χρησιμοποιήστε το ή χάστε το». Οι ερευνητές προτείνουν ότι τα επιτεύγματα των εφήβων στους αθλητικούς ή ακαδημαϊκούς, για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσουν θετικά τον τρόπο που σκέφτονται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η προχωρημένη ψυχική ανάπτυξη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της δραματικής ανάπτυξης του εγκεφάλου κατά την εφηβεία και στη συνέχεια μια διαδικασία εξευγενισμού που παρατηρείται στα τέλη του εφήβους.