αριθμοί διαλογής χοληστερόλης: hdl, ldl, ολική χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Το σώμα σας χρειάζεται χοληστερόλη για να χτίσει νέα κύτταρα, να μονώσει νεύρα και να παράγει ορμόνες. Έχοντας πάρα πολλά, όμως, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας

Όταν έχετε υπερβολική χοληστερόλη, συσσωρεύεται στους τοίχους των αρτηριών σας. Η συσσώρευση αυτή προκαλεί την σκληρύνετε τις αρτηρίες – μια διαδικασία που ονομάζεται αθηροσκλήρωση. Επίσης, περιορίζει τις αρτηρίες, οι οποίες επιβραδύνουν και ακόμη αποκλείουν τη ροή του αίματος. Εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Το αίμα σας υποτίθεται ότι μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού σας μυός. Χωρίς αρκετό οξυγόνο, τα μέρη του σώματός σας δεν θα λειτουργούν όπως υποτίθεται. Για παράδειγμα, εάν ο καρδιακός μυς σας δεν έχει αρκετό αίμα και οξυγόνο, θα έχετε πόνο στο στήθος. Και αν η παροχή αίματος σε ένα μέρος της καρδιάς σας είναι εντελώς αποκομμένη, θα έχετε μια καρδιακή προσβολή.

Υπάρχουν δύο κύριες μορφές χοληστερόλης: λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας ή LDL, επίσης γνωστή ως “κακή” χοληστερόλη, και λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ή HDL, που ονομάζεται επίσης “καλή” χοληστερόλη. Η LDL είναι η κύρια πηγή πλάκας αρτηρίας-απόφραξης. Η HDL, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί για να καθαρίσει τη χοληστερόλη από το αίμα σας.

Εκτός από την LDL και την HDL, υπάρχει άλλο είδος λίπους στο αίμα σας που ονομάζεται τριγλυκερίδια. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, όπως και τα υψηλά επίπεδα LDL, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.

Η υψηλή χοληστερόλη δεν έχει συμπτώματα. Έτσι μπορείτε να είστε εντελώς άγνοια ότι τα επίπεδα της χοληστερόλης σας είναι πολύ υψηλά. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μάθετε τι είναι οι αριθμοί χοληστερόλης σας. Εάν το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η μείωση του θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Και αν έχετε ήδη καρδιακές παθήσεις, η μείωση της χοληστερόλης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής ή να πεθάνει από καρδιακές παθήσεις.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.

Το επίπεδό σας είναι επί του παρόντος

Συγχαρητήρια! Το επίπεδο της συνολικής σας χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο.

Συγχαρητήρια! Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης βρίσκεται στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι οριακά υψηλό. Εάν η LDL σας είναι υψηλότερη, το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης θα μπορούσε να γίνει Borderline High. Εξετάστε τη μείωση της ποσότητας των τροφών που καταναλώνετε με κορεσμένα λιπαρά και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Αν έχετε περισσότερη άσκηση, το επίπεδο της “καλής” σας χοληστερόλης HDL μπορεί να αυξηθεί, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα της LDL και της ολικής χοληστερόλης υπό έλεγχο.

Το επίπεδο ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL. Το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε ένα υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και ένα χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL επειδή το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης σας είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι και το Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Αλλά το επίπεδο της “κακής” σας LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι επίσης υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως οι στατίνες. Οι οδηγίες για τη λήψη φαρμάκων, διατροφής και άσκησης θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα βελτιώσεις.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει στατίνες ή άλλα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.