Επιλέγοντας αθλητικά παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι εξοπλισμού γυμναστικής που θα αγοράσετε, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι.

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο διάφορα αθλητικά παπούτσια στηρίζουν τα πόδια σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλό για τα πόδια σας εάν παίζετε ποδόσφαιρο ή τένις στους ίδιους εκπαιδευτές που χρησιμοποιείτε για τζόκινγκ, για παράδειγμα.

Ο Mike O’Neill, από το The College of Podiatry, λέει ότι σοβαροί πόνοι στην πλάτη, στο γόνατο και στο ισχίο, στην τενοντίτιδα του Αχίλλειου, στους νάρθηκες, στους τραυματισμένους πόδες και στις οδυνηρές κυψέλες είναι μερικές από τις συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που φορούν ακατάλληλα εκπαιδευτές.

Δυστυχώς, το 65% των αθλητών αναψυχής του Ηνωμένου Βασιλείου και οι γυναίκες φορούν λάθος παπούτσια για το άθλημά τους », λέει. Οι εκπαιδευτές είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού γυμναστικής που θα αγοράσετε ποτέ και η αλλαγή όσων φορέσετε στα πόδια σας μπορεί να αποτρέψει τραυματισμοί.

Παπούτσια ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο μπορεί να ασκήσει πολλή πίεση στα πόδια, ειδικά όταν παίζετε σε σκληρές επιφάνειες όπως τεχνητό χλοοτάπητα. Οι μπότες μπορούν επίσης να ασκήσουν πίεση στα πόδια σας και δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ποδοσφαιριστή να αναπτύξει κορμούς και κάλους ή τραυματισμένα, παχιά και εμπνευσμένα νύχια.

Ένα καλό, καλά τοποθετημένο ζευγάρι μπότες είναι απαραίτητο. Δεν πρέπει να υπάρξουν ενδείξεις πίεσης στο πόδι μετά από παιχνίδι ή προπόνηση.

Όταν παίζετε αθλήματα ρακετών, όπως τένις ή σκουός, είναι σημαντικό να επιλέξετε παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό. Αυτά τα αθλήματα περιλαμβάνουν πολλή κίνηση από τη μια πλευρά στην άλλη, και τα παπούτσια δεν θα προσφέρουν τη σωστή σταθερότητα.

Τα αθλητικά παπούτσια Racquet είναι βαρύτερα και πιο σκληρά από τα παπούτσια, καθώς τα δάκτυλα των ποδιών τους είναι κατασκευασμένα για να σταματήσουν και να παίζουν. Η άνεση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα νούμερο ένα και είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε συχνά τα αθλητικά σας παπούτσια.

Τα παπούτσια γυμναστικής είναι ιδανικά για αερόμπικ επειδή συνδυάζουν ευελιξία, στήριξη και αποσβέσεις για να απορροφούν την κρούση και να μειώνουν την κρούση στα πόδια.

Τα παπούτσια που τρέχουν είναι ιδανικά για το τρέξιμο – και τρέχουν μόνο. Είναι πολύ ευέλικτοι, επιτρέποντας στο πόδι να κάμπτεται και να κάμπτεται σε κάθε βήμα, αλλά δεν είναι κατάλληλες για αθλήματα όπως το τένις που περιλαμβάνουν πλάγια βήματα.

Παπούτσια τένις και σκουός

Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε τα παπούτσια σας κατάλληλα προσαρμοσμένα ώστε να ταιριάζουν στον τύπο των ποδιών σας. Εάν είναι πολύ μικρό, μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες και μαύρα νύχια.

Υπάρχουν πολλοί τύποι εκπαιδευτών στην αγορά, οπότε προσπαθήστε να βρείτε έναν εξειδικευμένο λιανοπωλητή που θα αξιολογήσει το πόδι σας και θα βρει το σωστό παπούτσι για εσάς. Οι καλοί εξειδικευμένοι λιανοπωλητές υποδημάτων που προσφέρουν παπούτσια θα προσφέρουν ανάλυση βάδισης για να σας φέρουν στο σωστό τύπο παπούτσι που τρέχει.

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα δραστηριότητάς σας, ενώ το πιο περιπετειώδες μπορεί να πάει για πεζοπορία. Και οι δύο είναι καλές για την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά είναι δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου, συνεπώς φέρουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού.

Η Ramblers προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για τα καλύτερα υποδήματα για περπάτημα και πεζοπορία

Για σύντομες βόλτες σε αστικές περιοχές ή σε εύκολες εξοχές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό, άνετο ζευγάρι παπούτσια που δεν θα προκαλέσει φουσκάλες. Χρησιμοποιήστε σκληρά παπούτσια που ταιριάζουν καλά, με στήριξη αψίδας, ελαφρά ανυψωμένη φτέρνα και “αναπνεύσιμο” πάνω μέρος, όπως το δέρμα. Τα περιστασιακά παπούτσια ή οι ποιοτικοί εκπαιδευτές με βαριά σόλες θα το κάνουν.Αν πηγαίνετε να περπατάτε τακτικά, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα ή κάποια ελαφριά μπότες πεζοπορίας. Αυτά θα σας δώσουν τα πόδια και τους αστραγάλους σας και μπορεί να είναι αδιάβροχα. Για τις ορεινές βόλτες σε δύσκολο έδαφος, οι καλές μπότες πεζοπορίας είναι απαραίτητες.

Τα αθλητικά παπούτσια για παιχνίδια στο γήπεδο, όπως το μπάσκετ και το netball, δίνουν ένα συνδυασμό ευελιξίας και στήριξης στο πλάι. Οι εγκάρσιοι εκπαιδευτές είναι πιο σκληροί, παρέχουν περισσότερη υποστήριξη για κινήσεις πλευρικής πλευράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτές αεροβικής

Διαβάστε τις συμβουλές του The College of Podiatry για το πώς να φροντίσετε τα σπορ πόδια.

10/12 /

10/12 /

Υπηρεσίες

Παπούτσια για τρέξιμο

Τοποθεσία

Μάθετε ποιο άθλημα ταιριάζει καλύτερα με αυτό το σύντομο ψυχολογικό τεστ και τις ικανότητες

Ενισχύστε την υγεία και την ευεξία σας με διασκέδαση και πρακτικές ιδέες για να ενεργοποιήσετε και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας

Το σχέδιό μας C25K έχει σχεδιαστεί για να πάρει σχεδόν οποιονδήποτε από τον καναπέ και να τρέχει 5χλμ σε εννέα εβδομάδες

Πώς να κρατήσετε τα πόδια σας υγιή και να επιλέξετε τα σωστά αθλητικά παπούτσια, καθώς και τι να κάνετε εάν έχετε δύσοσμα πόδια

Μπότες πεζοπορίας και πεζοπορίας

Υποδήματα μπάσκετ και netball

Υπηρεσίες κοντά σας

Ποιο είναι το άθλημά σου;

Υγεία και φυσική κατάσταση

Λειτουργεί με Couch σε 5Κ

Υγεία ποδιών