Διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού (εξετάσεις και δοκιμές)

Τάσεις διαταραχής ύπνου

Υπάρχουν διάφορες εξετάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση των διαταραχών ύπνου του κιρκαδιανού ρυθμού, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαταραγμένους χρόνους ύπνου και αφύπνισης. Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει εξετάζοντας τα συμπτώματά σας, λαμβάνοντας ιατρικό ιστορικό και πραγματοποιώντας φυσικές εξετάσεις.

Η Janice συνήθιζε να σκέφτεται ότι ο ύπνος του συζύγου της ήταν αστείο. Πήγε μέσα από το σκοτάδι, συχνά μουρμούριζε ασυνείδητα και περιστασιακά μπήκε στους τοίχους. Όμως, σταμάτησε να γελάει όταν βγήκε στο γκαράζ μια μέρα και ξεκίνησε το αυτοκίνητο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η υπνοβασία προσβάλλει μεταξύ 1% και 15% του γενικού πληθυσμού. Είναι πιο συνηθισμένο στα παιδιά – ειδικά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 3 και 7 ετών – απ ‘ό, τι στους ενήλικες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Sleep 2004 Sleep in America Poll, …

ΠΗΓΗ: Υγεία της eMedicine.

Τα αρχεία καταγραφής ύπνου. Ένα ημερολόγιο ύπνου προσδιορίζει τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης στο φυσιολογικό περιβάλλον ενός ατόμου (όταν στο σπίτι και δεν ταξιδεύει ή εργάζεται μονή ώρα). Διατηρώντας ένα αρχείο καταγραφής ύπνου, ζητείται από ένα άτομο να διατηρεί ένα ημερολόγιο ύπνου που περιγράφει τον ύπνο της προηγούμενης νύχτας. Μελέτες ύπνου. Συνήθως εκτελούνται σε εργαστήριο ύπνου, οι μελέτες ύπνου παρακολουθούν ένα πρόσωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου, μετρούν τα επίπεδα οξυγόνου, τον αριθμό των φορών που σταματάει να αναπνέει και πόσο αυτός ή αυτή σκιάζει? Οι μελέτες απεικόνισης, όπως η αξονική τομογραφία και η μαγνητική τομογραφία, μπορούν να γίνουν για να ελεγχθούν νευρολογικές παθήσεις, λοιμώξεις του κόλπου ή μπλοκαρίσματα του αεραγωγού. Epworth Sleepiness Scale. Ένα ερωτηματολόγιο που βαθμολογεί τις απαντήσεις σε οκτώ καταστάσεις, σε κλίμακα 0-3, των συσχετισμών τους με την υπνηλία. Actigraphy. Ένας αισθητήρας κίνησης που φοριέται στον μη κυρίαρχο καρπό ενός ατόμου για μια εβδομάδα χρησιμοποιείται για τη μέτρηση κύκλων ύπνου-αφύπνισης.