Αντιμετωπίζοντας τα μεταβαλλόμενα μοτίβα ύπνου καθώς μεγαλώνετε – Επισκόπηση θεμάτων

Τα μοντέλα ύπνου αλλάζουν φυσικά καθώς γερνάτε. Σε σύγκριση με νεότερους, ηλικιωμένους

Πάρε λιγότερες ώρες και χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να κοιμηθείς. Να κοιμηθείτε λιγότερο βαθιά και να ξυπνήσετε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχετε περισσότερα προβλήματα προσαρμογής στις αλλαγές στις συνθήκες ύπνου, όπως ένα διαφορετικό κρεβάτι. Έχουν αλλαγές στον κύκλο του ύπνου. Οι ηλικιωμένοι περνούν λιγότερο χρόνο στα πιο ξεκούραστα στάδια του ύπνου.

Η Brenda Della Casa είχε δει για δύο χρόνια τον γιατρό της πρώτης περίθαλψης και είχε αποφύγει τις ανησυχίες της για να πάρει βιαστικά τη φροντίδα – μέχρι που είχε μια φοβία στην υγεία που δεν μπορούσε να αγνοήσει. Είπε στον γιατρό της ότι βιώνει τρομερό πόνο στην πλάτη και στομάχια. Ο γιατρός της την έλεγξε, είπε ότι ήταν ωραία, και την έστειλε στο δρόμο της. Πέντε μέρες αργότερα, ο Della Casa, ένας συγγραφέας και χρονολογώντας λεωφορείο στο Σικάγο, ταξίδευε και είχε πόνο τόσο έντονα που θα μπορούσε να μετακινηθεί. Όταν έλαβε ένα φωνητικό μήνυμα από την …

Ο συνηθισμένος ύπνος χαμηλής ποιότητας που προκαλείται από προβλήματα υγείας, χρήση φαρμάκων και άγχος από μεγάλες μεταβολές της ζωής μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα ύπνου σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η κατάθλιψη. Αλλά λίγοι ηλικιωμένοι παίρνουν ή προσπαθούν να λάβουν θεραπεία για προβλήματα ύπνου. Αν είστε μεγαλύτερος ενήλικας και έχετε πρόβλημα στον ύπνο, μιλήστε στο γιατρό σας για το τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε

Εάν ενδιαφέρεστε για έναν ενήλικα μεγαλύτερη ηλικία που δεν κοιμάται καλά, ίσως τον ενθαρρύνετε να δοκιμάσει τις παραπάνω συμβουλές για τη βελτίωση του ύπνου.

Οι γιατροί συστήνουν τη λήψη φαρμάκων για ύπνο μόνο τώρα και τότε ή μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι η πρώτη επιλογή για τη θεραπεία της χρόνιας αϋπνίας. Αυτή η συμβουλή σχετικά με τα φάρμακα ισχύει για όλους, αλλά ειδικά για τους ηλικιωμένους. Οποιοσδήποτε μπορεί να εξαρτάται από τα φάρμακα για ύπνο και αυτά τα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν πόσο καλά σκέφτονται οι ηλικιωμένοι κατά τη διάρκεια και μετά τη μακροχρόνια χρήση. 1

Πάρτε τακτική άσκηση και ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας? Κρατήστε το υπνοδωμάτιο δροσερό, ήσυχο και σκοτεινό το βράδυ και τη νύχτα. Κρατήστε τα τρόφιμα και τα σνακ έξω από το κρεβάτι, αν είναι δυνατόν. Βγείτε από το κρεβάτι εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και κάνετε μια ήρεμη ή βαρετή δραστηριότητα μέχρι να νιώσετε υπνηλία. Περιορίστε ή μειώστε την ανάγκη να ξυπνήσετε τη νύχτα, όπως για τα φάρμακα. Ακολουθήστε τις ίδιες ρουτίνες βράδυ και ύπνο.